· 

Hotspots Rotterdam

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik Jeroen een weekendje Rotterdam cadeau gaf voor zijn 31e verjaardag.

Ik had al veel plezier aan het plannen van het weekend zonder dat hij er wat van mocht weten.

Ik boekte hotel Bazar in de Witte de Withstraat, plande een afspraak met vrienden en reserveerde bij Gare du Nord.
We hebben een super fijn weekend gehad en wil graag onze favoriete (vegan) hotspots in Rotterdam met jullie delen!

Spirit, Mariniersweg 9, Rotterdam.
Toen wij op Vrijdag na ons werk aan kwamen in Rotterdam zijn we bij Spirit gaan eten. Spirit is een buffet restaurant waar ongeveer 90% van de gerechten veganistisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan: zeespaghetti, seitan, pad thai, sushi of aardappelsalade. Er zijn enorm veel gerechten en een keuze maak is dan ook echt heel moeilijk.. Je betaald een vast bedrag per gewicht, zo betaal je alleen wat je daadwerkelijk hebt gegeten. We hebben heerlijk gegeten, veel te veel natuurlijk. Maar met nog wel een plekje over voor een toetje natuurlijk!
Ze hadden meerdere soorten vegan ijs, fruit en gebakjes. Het stroopwafelijs moet je echt proberen!

Wolff Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam.
Nadat we waren uitgebuikt van het eten bij Spirit, besloten we naar de film te gaan. Wolff Cinerama was op loopafstand en had een film die ons aansprak: Captain Fantastic. De film was leuk, maar de bioscoop zelf vonden wij ook heel bijzonder.

De lobby is ingericht in een soort jaren 60 stijl, compleet met discobol en oude filmposters. Het programma is erg divers, van Hollywoodfilms tot arthouse. Een echte aanrader dus!

SUE, Kareldoormanstraat 372, Rotterdam.

Ze verkopen hier heerlijke gebakjes, bereid zonder suiker. De gebakjes zijn raw, suikervrij, vegan en gluten vrij. Én echt enorm lekker! Ik vind ze er ook uit zien als kleine kunstwerkjes.
We namen het tiramisu en het salted caramel gebakje met een cappucino met amandelmelk bij en een groen sapje van Sajoer.
Je kunt er ook terecht voor lunch en catering.

Hotel Bazar, Witte de Withstraat 16, Rotterdam.
Wanneer je een weekendje Rotterdam wilt gaan boeken in Hotel Bazar een echt aanrader! De kamers zijn prachtige ingericht, helemaal in stijl van een bepaald werelddeel. Wij sliepen in een Afrikaanse kamer. Het is een bijzonder hotel, van het trappegat tot in de badkamer kijk je je ogen uit.
De locatie van het hotel is ook goed, het ligt in de Witte de Withstraat, dit is een van de hipste straten van Rotterdam. Je vind er leuke barretjes, restaurants en winkels. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum.


Raw & More, Delistraat 24B, Rotterdam

Na de drukte in de Phoenix Food Factory (wat ook heel leuk is), gingen we lunchen bij Raw & More. Het was er heerlijk rustig, zowel de inrichting als het personeel straalde rust uit. Ik denk dat het een fijn plekje is om een middagje te werken met een kop koffie en een gebakje.

Wij namen de pompoensoep en cracker plate voor de lunch en een sapje. Het heeft ons goed gesmaakt, jammer dat het door nog niet veel mensen ontdekt lijkt te zijn.

Gare du Nord, Anthoniestraat 2, Rotterdam.

Gare du Nord stond al lang bovenaan ons lijstje met restaurants waar we graag zouden gaan eten.

Dit bleek na ons etentje meer dan terecht! We hebben heerlijk gegeten, en er hangt zo'n speciale sfeer in het restaurant.

Het restaurant is gevestigd in een oud treinstel.
De gerechten zijn 100% plantaardig en biologisch. En dan ook nog eens overheerlijk!

Ze serveren een vast drie gangen menu in bistro stijl. We kregen een amuse, en een soepje van uit en aardappel vooraf. Het hoofdgerecht was een linzenstoofpotje in een krokant bakje van tortilla en geroosterde pompoen. Het toetje was een gebakken peer met kokoscreme. We hebben enorm genoten van het eten in de fijne sfeer van het restaurant. Als je een bezoekje aan Rotterdam brengt, mag een bezoekje aan Gare du Nord zeker niet ontbreken!

Gys, Nieuwe Binnenweg 182, Rotterdam.

Gys kennen wij uit Utrecht, maar in Rotterdam zit ook een vestiging. Ik ben echt weg van het interieur! Maar ze hebben ook lekker eten natuurlijk, wij namen beide een taartje. Je kunt er ook terecht voor lunch of avondeten.

Heavenly Cupcakes, Nieuwe Binnenweg 244, Rotterdam.

Toen ik op instagram een oproepje deed over vegan eten in Rotterdam werd Heavenly Cupcakes me massaal aangeraden. Het ligt in dezelfde straat als Gys. We gingen op onze laatste dag in Rotterdam langs voor een cupcake en een drankje.

Het was iets te zoet naar mijn smaak maar wel lekker. De taarten en cupcakes in de toonbank zagen er prachtig uit.

Bertmans, Zaagmolenkade 15, Rotterdam.

Ik kan enorm genieten van ontbijten buiten de deur. Jammer dat dit in Nederland niet altijd even goed mogelijk is.. Gelukkig zijn er steeds meer zaken die dit mogelijk maken. Een er van is Bertmans. Ze hebben een aantal vegan opties op de kaart. Wij namen de brunch en op ons verzoek werd deze vegan gemaakt. Sapje en koffie erbij, en deze dame is gelukkig. De pannekoekjes met cashewroom waren echt to die for!

Verder vonden wij Stek de Stadstuinwinkel en Food Factory zeker een bezoekje waard!

 

Weekendje Rotterdam op de planning? Laat me weten waar je heen bent geweest!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Susie Tenaglia (dinsdag, 07 februari 2017 04:50)


  Hurrah, that's what I was searching for, what a information! present here at this webpage, thanks admin of this web page.

 • #2

  Palmer Piggott (dinsdag, 07 februari 2017 05:42)


  I think this is among the most vital info for me. And i'm glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 • #3

  Lloyd Volk (woensdag, 08 februari 2017 18:21)


  After looking into a handful of the blog articles on your site, I truly like your way of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please check out my web site too and tell me your opinion.

 • #4

  Flo Griffie (donderdag, 09 februari 2017 23:40)


  obviously like your web-site but you have to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to tell the reality nevertheless I will certainly come again again.