Mango-Bananenbrood

Het is vandaag wereld veganisten dag! Om dat te vieren bakte ik gisteren dit mango-bananenbrood.

Want waar zouden veganisten zijn zonder bananenbrood? Het lijkt het ultieme veganistische zoete gerecht. En dat vind ik helemaal terecht!

Bananenbrood was het eerste vegan zoete baksel wat ik maakte. Ik was helemaal verbaasd dat een cake zonder suiker, ei en boter zo lekker kon worden. Inmiddels heb ik al verschillende recepten geprobeerd en na een beetje fine-tunen kan ik toch wel zeggen dat ik over deze super tevreden ben! Door de mango krijgt het bananenbrood net dat beetje extra zoetigheid. Dus heb je nog een aantal rijpe bananen in de fruitschaal liggen? Dan is dit het bananenbrood-recept die je zoekt.

Ingredienten:

 

- 3 grote rijpe bananen (+1 extra voor de topping)

- 2 el gemalen lijnzaad

- 60 ml ongezoete amandelmelk

- 60 ml gesmolten kokosolie

- 2 el ahornsiroop

- 3 tl vanille-extract

- 60 g kokosbloesemsuiker

- 50 g havermout

- 1 tl baking soda

- 1/2 tl bakpoeder

- 1 tl kaneel

- 1/2 tl zout

- 210g speltbloem

- 1 grote mango

- Handje walnoten

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Pureer de 3 bananen me een vork tot het een glad mengsel is

- Doe de gepureerde banaan in een grote kom en voeg de gemalen lijnzaad, amandelmelk, kokosolie, ahornsiroop, kaneel en vanille toe. Meng de ingredienten goed

- Roer de suiker, havermout, baking soda, bakpoeder en het zout door het mengsel

- Roer de speltbloem door het mengsel. Meng tot dat er er geen klontjes meer in het deeg zitten

- Schil de mango en snij de mango in blokjes

- Roer de blokjes door het deeg

- Vet een cakevorm in met olie

- Stort het deeg in de cakevorm en spreid uit

- Snijd de overige banaan door de lengte door midden en leg op het deeg in de cakevorm, druk de banaan een beetje in het deeg

- Hak de walnoten en beleg de het deeg in de cakevorm met de gehakte walnoten

- Bak het bananenbrood in ongeveer 50 min gaar. Het bananenbrood is gaar als het een goud-bruine kleur heeft en stevig aanvoelt

- Laat het bananenbrood even afkoelen in de vorm voordat je het eruit haalt


Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Laat je het me weten als je het bananenbrood hebt gebakken?

Commentaar schrijven

Commentaren: 0