· 

Weekendje Essen

Afgelopen weekend stond er een tripje naar Essen op de planning.

We hadden gelezen over de vegan supermarktketen "Veganz" in Duitsland en waren er benieuwd naar de winkels. Toen we zagen dat er in Essen een vestiging zat besloten we een weekendje weg achter ons bezoekje aan Veganz aan te plakken.

We hadden eerlijk gezegd niet zo veel van de stad verwacht.. Dit bleek onterecht, het is een grote stad waar je goed terecht kan voor shoppen, natuur en (vegan) eten! Vooral al shopliefhebber kun je er je hart ophalen, het centrum is groot en heeft meerdere grote overdekte winkelcentra. De winkels zijn doordeweeks tot 20:00 geopend en op sommige dagen zelfs tot 00:00!
We sliepen in hotel Welcome, het hotel bevind zich aan de rand van het centrum en dichtbij een tramstation. Verder hadden we veel gelukkig met het weer, het was een mooi herfstweekend en we hebben het fijn gehad. Ook zin gekregen om Essen te bezoeken? Ik heb wat fijne plekjes voor jullie op een rijtje gezet, deze vind je hier onder.

Veganz, Friedrich-Ebert-Strasse 55, Essen.
Het eerste adres waar we een bezoek aan brachten was de vegan supermarkt "Veganz". Deze keten zit verspreidt over Duitsland en verkoopt enkel veganistische producten. Wij doen regelmatig boodschappen in Duitsland en hadden al een aantal van de producten van hun eigen merk geprobeerd. De veganz supermarkt is een waar walhalla voor veganisten. Het zou echt geweldig zijn als deze keten zich ook naar Nederland uitbreidt. Je vindt er eindeloos veel soorten melk, kaas,  spreads, snacks, vleesvervangers en ijs. Er was zelfs een heus kerstassortiment met chocolaatjes en een adventskalender.
Wij namen een aantal spreads, bonbons, koekjes en creamcheese mee.


Er was afgelopen weekend een marktje ter ere van Wereld Vegan dag in de Veganz winkel, er werden o.a. kleding, schoenen en groentepakketten verkocht. Voor deze gelegenheid verkocht Las Vegans broodjes en Cafe-Bistro Cobra taartjes in de winkel. We namen als lunch een broodje cajun "kip" en een broodje "zwiebelfleisch" en als toetje een kersen brownie en een choco-kers-taart. We waren over beide niet heel enthousiast.

Sattgrünn, Rathenaustrasse 2, Essen.
Alleen al voor Sattgrünn zou ik terug gaan naar Essen! Het eten is heerlijk, de taartjes ook en het restaurant is mooi ingericht.

Het is een beetje de Spirit van Duitsland, en heeft ook een vestiging in Dusseldorf. Bij het buffet kun je voor een grote, middel of kleine bord kiezen, deze hebben een vaste prijs. Je bord kun je vervolgens volscheppen bij het buffet. Alle gerechten zijn vegan, er zijn verschillende salades, sausjes en warme gerechten.

Nadat we eigenlijk al vol zaten gingen we toch voor een toetje. We namen de kersen-appel-crumble met vanillesaus, deze was overheerlijk! Toen we de volgende dag weer in de buurt waren konden we het niet laten om weer langs te gaan voor een stukje taart, al zijn het in Duitsland nooit kleine stukjes..


Toen we de volgende dag opstonden en uit hadden gecheckt in het hotel stond ons een minder leuke verassing te wachten.. De autoruit bleek ingeslagen en het navigatiesysteem was gestolen.. Behoorlijk balen dus. We besloten om de rest van het weekend er niet door te laten verpesten en hadden toch nog een leuke laatste dag in Essen.

Prinzessinnenglück, Lüneburger Strasse 2, Essen.

Voor het ontbijt gingen we wat verder het centrum uit, we reden naar de alternatieve bistro Prinzessinneglück. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden was het interieur behoorlijk roze, er waren eenhoorns en posters van pin-ups aan de muur. We namen voor ontbijt scrambled tofu en een wrap. Helaas was de keuze vrij beperkt omdat de helft van de kaart uitverkocht was. Omdat een mens niet genoeg taart kan eten namen we als toetje een cheesecake en appeltaart. Duitser weten we hoe ze goede taartjes moeten maken! Ze waren beide heerlijk.

Grugapark, Virchowstrasse 167, Essen.

We sloten ons weekend af met een wandeling door het grugapark. De entree van dit park is €4 per persoon, maar dat is het zeker waard. Je kunt hier makkelijk de hele middag volmaken met wandelen. In het park vind je een botanische tuin, een kinderboerderij, je kunt er wat drinken en er is een meertje. Aangezien we midden in de herfst zitten konden we genieten van de oranje/rode bomen, de vallende blaadjes en een aantal bloeiende dahlia's.


Op de een of andere manier heeft Duitsland bij ons een beetje een stoffig imago, we komen er steeds achter dat dit onterecht is. Duitsland heeft een groot aanbod in vegan restaurants en hippe winkels. Wat is jou favoriete stad in Duitsland?

Reactie schrijven

Commentaren: 0