Guilt-free pepernoten

Ik ben gek op pepernoten, heel fijn ook dat ze in de supermarkt vaak "toevallig" vegan zijn. Ze liggen alweer een tijdje in de winkel, maar ik begin ondertussen echt in de sinterklaas stemming te komen! We hebben vorige week bij mijn familie lootjes getrokken dus de voorpret is al echt een beetje begonnen. Het herfstweer speelt natuurlijk ook wel een beetje mee.
Een van mijn collega's had laatst een zak pepernoten gekocht en ik kon niet laten om er wat van te snoepen natuurlijk. Een flinke dip als gevolg.. Er zit stiekem best veel suiker in pepernoten al proef je dat niet zo goed. Ik ben zelf aan de slag gegaan voor een geraffineerde suiker-vrije variant.

Ik gebruikte voor kokosbloesemsuiker voor dit recept. Dit kun je vrij gemakkelijk vinden in de supermarkt of bio-winkel. Deze pepernoten zijn makkelijk te maken, en je huis gaat er heerlijk van ruiken!

Voor een bakplaat vol pepernoten

 

Ingrediënten:

- 70 g amandelmeel

- 100 g boekweitmeel

- 80 g bloem

- 50 g kokosbloesemsuiker

- 2 tl bakpoeder

- Snuf zout

- 3 el koek/speculaaskruiden

- 1 tl kaneel

- 1 tl gemberpoeder

- 5 el havermelk

- 90 g kokosolie


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 175 graden

- Meng alle droge ingrediënten in een grote kom

- Laat de kokosolie smelten

- Voeg de kokosolie en de havermelk toe aan de droge ingrediënten

- Meng en kneed tot een samenhangend deeg

- Kneed en rol bolletjes van het deeg, dit lukt het beste met vochtige handen

- Leg de deegbolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk het bolletje een beetje in met je duim

- Bak de pepernoten in ongeveer 20minuten in de oven

- Laat de pepernoten goed afkoelen, dit is zeker het moeilijkste gedeelte..

Wat vind jij van deze guilt free pepernoten? Laat het me weten in de reacties als je ze gaat bakken!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0