· 

Smoothiebowl workshop + 3 smoothie recepten

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik samen met Elle (balancelle) een smoothiebowl workshop organiseerde ter ere van de Vegan Challenge. Elle vroeg mij een tijdje geleden of ik het leuk vond samen met haar een evenement voor de Vegan Challenge te organiseren. Het leek me leuk om dit samen te doen. Na even brainstormen kwamen we op het idee van een smoothiebowl workshop. We waren beide heel enthousiast en kwam met allerlei smoothie recepten en ideetjes voor de toppings. Voor degene die niet bekend zijn met smoothiebowls, een verslagje van de middag en 3 van mijn favoriete smoothie recepten lees vooral even hier verder!


Nou, wat is een smoothiebowl eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel, een smoothie die je serveert in een kommetje en eet met een lepel, als een soep eigenlijk, in plaats van hem op te drinken.
Vaak wordt een smoothiebowl versierd met verschillende soorten fruit, superfoods of nootjes. Dit wordt gedaan zodat je dan een beetje op je smoothie kauwt. Het voordeel is dat je eerder een vol gevoel hebt en langer gevuld blijft na het ontbijt.

In de ochtend toverde ik onze woonkamer om tot een workshop ruimte. Ik dekte de tafel met leuke schaaltjes en toppings. Als toppings gebruikte we bessen, aardbeien, framboos, granaatappelpitjes, banaan, verschillende nootjes en superfoods zoals chiazaad en gojibessen.
We waren uiteindelijk met 10 personen, het was gezellig druk dus in ons kleine huisje. Na binnenkomst aten we een carrotcake die ik had gebakken en werd er gepraat over ontbijtjes, gezond eten en veganisme.

Toen de gebakjes waren gegeten was het tijd voor de smoothies. Er werden die middag 3 smoothies gemaakt; een rode met biet en mango, een groene met spinazie en banaan, en een oranje met sinaasappel en wortel.

De gasten werden zelf aan het werk gezet en mochten zelf al het fruit schillen en de combinaties omtoveren tot een heerlijke smoothie. Nadat de smoothies waren gemaakt werden aan tafel de meest prachtige creaties gemaakt.

Het was erg leuk om met z'n alle met de smoothies te maken en eten. We hebben veel ideeen uitgewisseld. Wist je bijvoorbeeld dat je havermout in de blender aan je smoothie kunt toevoegen zodat je smoothie beter vult? Of dat je cashewnoten in de blender aan je smoothie kunt toevoegen voor een romige textuur? Elle maakte een vlog over de workshop, deze kun je hieronder bekijken.

Wij eten graag smoothies voor het ontbijt en vandaag deel ik onze 3 favorieten smoothie-recepten met jullie, zodat je ook zelf aan de slag kunt me de mooiste smoothiebowls.


Voor 2 personen

 

Rode biet smoothie:
-Ingredienten: 2 appels, 2 kleine rode bieten, 1el geraspte gember, 1 banaan, 1el hennepzaad, 250ml kokosmelk, sap van 1 sinaasappel, 2tl rijststroop
-Wat moet je doen: Schil de bieten en snijd in grove stukken. Snijd de appel en banaan in grove stukken. Doe alle ingredienten in een blender en blend tot een gladde smoothie.

- Toppings: aardbei, rode bessen, banaan, geraspte kokos

Matcha smoothie:

- Ingeredienten: 2 (bevroren) bananen, handje bevroren ananas, 200 ml kokosmelk, 2tl mathca poeder, 100g spinazie

- Wat moet je doen: Blend de bananen, ananas, kokosmelk, matcha en spinazie tot een gladde smoothie.

- Toppings: Kiwi, blauwe bessen, geraspte kokos, pistache

 

Chocolade smoothie:

- Ingeredienten: 4 (bevroren) bananen, 300ml amandelmelk, 1el amandelpasta, 1el macapoeder, 2el cacaopoeder

- Wat moet je doen: Doe alle ingrediënten samen in de blender en blend tot een gladde smoothie

- Toppings: Chocolade, banaan, pindakaas, cacaonibs, aardbei

Reactie schrijven

Commentaren: 0