Banaan-kaneel havermout

De aankomende dagen ga ik 3 havermout recepten met jullie delen.

De eerste is gelijk mijn favoriet: een havermoutje met banaan en kaneel. Ik ben een enorme fan kaneel, het gaan op m'n cappuccino, ik eet het met banaan, in een cake, en dus ook in mijn havermout.

Ik moet natuurlijk toegeven dat mijn ontbijt er niet elke dag zo mooi uit ziet.

Meestal eet ik dit ontbijt met een dot pindakaas, een handje noten en soms met wat kruidnootjes. Het perfecte begin van een koude dag zoals afgelopen week dus.

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

- 80 g havermout

- 300 ml amandelmelk ongezoet

- 2 bananen

- 2 tl kaneel

- 100 g rozijnen

Bereiding:

- Snijd de bananen in plakjes

- Meng de ingrediënten in een pannetje

- Breng de havermout aan de kook op middelhoog vuur

- Zet het vuur lager wanneer het kookt

- Laat de havermout ongeveer 8 minuten pruttelen terwijl je regelmatig roert

- Wordt het te droog? Voeg eventueel wat extra amandelmelk of water toe

- Haal de pan van het vuur, verdeel in bakjes en serveer met een lepel pindakaas en een handje nootjes

Ontbijt jij ook wel eens met havermout? Wat is jou favoriete recept?

Commentaar schrijven

Commentaren: 0