Blauwe bessen havermout

Het laatste havermoutrecept (voor nu) is een blauwe bessen havermout.

Dit recept is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan. Ik had niets meer in huis voor het ontbijt. Na een rondje door het huis bleken we nog havermout en bevroren bessen in huis te hebben. Nou, daar moet iets mee te maken zijn toch?

Alhoewel het er niet heel smakelijk uit ziet, smaakt het wel erg lekker! Een beetje als een blauwe bessen muffin.. En zoals ik al eerder heb verteld, ik hou van ontbijtjes die naar toetjes smaken. Dus deze komt zeker vaker op het menu!

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

- 80 g havermout

- 300 ml havermelk

- 150 g bevroren blauwe bessen (+optioneel: handje voor topping)

- 1/2 tl vanillepoeder

- 2 tl agavesiroop

Bereiding

- Meng alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een pannetje

- Breng aan de kook op middel-hoog vuur

- Wanneer de havermout kookt zet je het vuur lager naar middel-laag vuur

- Laat de havermout ongeveer 5 minuten pruttellen terwijl je regelmatig roert

- Voeg de blauwe bessen toe en kook ongeveer 2 minuten mee tot de pap een paarse kleur krijgt

- Verdeel de havermout over twee bakjes en serveer met een handje bevroren blauwe bessen

Wat was jou favoriete havermoutje van de drie die ik de afgelopen dagen heb gedeeld? Mijn favoriet blijft voorlopig nog de banaan-kaneel havermout!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0