Carrotcake havermout

Vandaag het tweede havermoutrecept: een carrotcake havermoutje. In dit ontbijtje zit wortel. Het klinkt misschien gek om groenten bij het ontbijt te eten maar het kan erg lekker zijn. Ik rasp bijvoorbeeld ook wel eens courgette door de havermout. Maar spinazie in een smoothie is ook een goed voorbeeld van hoe lekker groenten bij het ontbijt kan zijn.

Ik ben een echte zoetekauw en de beste ontbijtjes smaken voor mij naar toetjes. Dit is een goed voorbeeld hiervan. Een soort van taartje voor het ontbijt!

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

- 80 g havermout

- 500 ml amandelmelk ongezoet

- 150 g wortel

- 2 tl kaneel

- 1 tl speculaaskruiden

- 100 g rozijnen

- Optioneel: handje gehakte walnoten

Bereiding

- Rasp de wortel, dit mag best wat grof zijn

- Meng de ingrediënten in een pannetje

- Breng de havermout aan de kook op middelhoog vuur

- Zet het vuur lager wanneer het kookt

- Laat de havermout ongeveer 12 minuten pruttelen terwijl je regelmatig roert

- Wordt het te droog? Voeg eventueel wat extra amandelmelk of water toe

- Haal de pan van het vuur, verdeel in bakjes en serveer

- Optioneel: bestrooi met de walnoten

Ik ontbijt elke dag, tot een jaar geleden ontbeet ik zelden tot nooit. Ik kan mezelf nu echt niet meer indenken hoe ik het een dag zonder ontbijt moet overleven. Hoe ziet jullie ontbijtritueel eruit? Ontbijten jullie elke dag, of schiet het er toch vaak bij in?

Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Cyndy Maly (donderdag, 09 februari 2017 21:03)


    Hello to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web page, and your views are nice designed for new viewers.