Espresso brownies met ganache

Ik denk dat bijna iedereen wel van chocolade houdt. Ik in ieder geval zeker! En brownies zijn dan natuurlijk wel het ultieme chocolade recept.

Maar gezond is natuurlijk wel anders.

Ik maakte een gezondere variant van brownies op basis van noten en cacao. De brownie bevat geen toegevoegde suikers. De chocolade ganache topping maakte ik van amandelmelk en pure chocolade en maakt de brownie helemaal af.

En wat dan ook nog eens goed nieuws is: ze zijn super makkelijk te bereiden en binnen een halfuurtje klaar.

Voor 8 a 12 stukken

 

Ingrediënten:

- 100 g walnoten

- 50 g pecan noten

- 75 g amandelen

- 60 g cacaopoeder

- 1/4 tl vanillepoeder

- Snufje zout

- Zakje espressopoeder (1,8 g)

- 400 g dadels, ontpit

- 60 ml amandelmelk

- 150 g pure chocolade

Optioneel: handje noten, 2el cacaonibs


Bereiding bodem:

- Meng de walnoten, pecan noten en amandelen in een keukemachine tot fijne kruimels

- Voeg de cacaopoeder, espressopoeder en vanillepoeder toe aan de noten in de keukenmachine en meng met de pulseerknop

- Breng het noten-cacao mengsel over in een kom en zet apart

- Meng de dadels tot een gladde massa in de keukenmachine

- Haal de dadelpasta uit de keukenmachine en zet apart

- Breng het noten-cacao mengsel weer over in de keukenmachine en meng beetje bij beetje de dadelpasta bij het noten mengsel tot je een deeg krijgt

- Het deeg mag niet uit elkaar vallen wanneer je het tussen je vingers drukt

- Breng het deeg over in een met bakpapier bekleedde bakvorm

- Druk het deeg goed aan

- Verdeel optioneel het handje noten en de cacaonibs over de brownie en druk deze in de brownie tot er een gladde bovenkant ontstaat

Bereiding chocolade ganache:

- Hak de chocolade in kleine stukjes en breng over in een bakje

- Verwarm de amandelmelk ongeveer 50 seconde in de magnetron

- Giet de warme amandelmelk over de chocolade stukjes en bedek het bakje met folie

- Laat het ongeveer twee minuten staan

- Meng de chocolade en amandelmelk met een garde

Bereiding brownie:

- Breng de chocolade ganache over op de brownie

- Smeer de ganache uit met een lepel

- Plaat minimaal 15 minuten in de koelkast

- Snijdt de brownie in 8 a 12 stukken, afhankelijk van de grootte van de bakvorm die je gebruikt

- Serveer de brownie optioneel met extra nootjes

- Bewaar de brownie in de koelkast

- De brownie blijft ongeveer 7 dagen goed wanneer hij bewaard wordt in de koelkast

Ik ben heel erg benieuwd of jij deze brownie net zo lekker vind als mij! Ik vind het leuk als je me laat weten wat je er van vind!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0