· 

Hotspots: Arnhem

Toen ik laatst een afspraak in Arnhem had gemaakt, besloot ik van te voren even de stad in te duiken om te gaan winkelen en de vegan hotspots te ontdekken in de stad.

Alhoewel ik dicht bij Arnhem woon, kom ik eigenlijk nooit in de stad. Ik heb in Arnhem op school gezeten en ken de stad vrij goed. Naar mijn idee had Arnhem niet veel meer te bieden als Nijmegen, dus bleef ik lekker in mijn eigen stad. Ik was dan ook positief verrast na mijn bezoek aan de stad, Arnhem heeft er in de afgelopen jaren veel hippe winkels bij gekregen, zowel in de stad als in het modekwartier. Helaas is er op vegan gebied (nog) niet zo veel te vinden in Arnhem.

Lees hieronder mijn tips voor een dagje winkelen in Arnhem.

Loft, Weverstraat 39, Arnhem

Mijn eerste stop was bij de conceptstore Loft. Bij Loft verkopen ze de leukste interieur hebbedingetjes, meubels en kleding. En dat allemaal in een prachtige industrieel ingericht pand. Ik er de jas die je kon zien in het artikel over Wolf and Storm en ik ben er erg blij mee. Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke diervriendelijke jas, fijn dat ik die in deze winkel heb kunnen vinden.


Mimint, Turfstraat 15, Arnhem

Een bezoekje aan biowinkel Mimint stond al een tijdje op het verlanglijstje. Mimint is een biowinkel in het centrum van Arnhem. Nu is een biowinkel eigenlijk niet zo bijzonder, maar deze winkel is dat wel. De winkel heeft naast voedingsmiddelen ook een kleine vintage winkel. Bij de kassa zijn verse stukjes cake te koop, waaronder ook twee vegan soorten! Verder vond ik het chocolade aanbod erg indrukwekkend. Ik kocht een Tony Chocolonely chocoladeletter met pepernoten en chocolade van het merk Madécasse. Wat ik altijd een goed initiatief vind is een verpakkingsvrije winkel, Mimint had in de winkel hier ook een hoekje voor ingericht waar onder andere verpakkingsvrije noten, pasta en havermout te koop zijn.


Rawsome, Brouwersplein 7, Arnhem

Voor de lunch bracht ik een bezoekje aan Rawsome. Bij Rawsome serveren zijn alle gerechten vegan en raw. Hoewel ik normaal niet de grootste fan ben van raw food, vond ik het eten bij Rawsome erg lekker! Naast eten kun je bij Rawsome ook terecht voor sapjes to-go en er is een klein winkeltje waar je raw-vegan producten kunt kopen.

Ik bestelde de falafel wrap met bloemkool couscous en een bietensapje. Het was werkelijk waar heerlijk! Het gerecht zat vol met groenten die op verschillende manieren en met verschillende kruiden waren bereid waardoor iedere hap interessant bleef. Ik vind het erg knap dat ze dit voor elkaar krijgen door alleen rauwe producten te gebruiken.

Ik had helaas geen plekje meer over voor de heerlijk uitziende gebakjes, dat maak ik de volgende keer goed.


Het modekwartier, Arnhem

Na de lunch liep ik een rondje door het modekwartier. Deze vind je in een wijk die grenst aan het centrum. In de wijk zijn veel kleine ondernemers te vinden, denk aan mode ontwerpers, kunstenaars of interieur designers. Ik had helaas niet meer veel tijd over en heb vlug een bezoekje gebracht aan Het Paradijs waar drie jonge onderneemsters prachtige illustraties maken en deze verwerken in kaarten en servies.

Ik dronk koffie bij Tape, en verder vond ik de BakBar, Graphic Playground en Mon Fleuri absoluut een bezoekje waard. Wanneer ik meer tijd heb ga ik meer plekjes ontdekken in deze buurt.


Arnhem is dus zeker een bezoekje waard voor een dagje shoppen en een goede vegan lunch. Weet jij ook nog leuke plekken in Arnhem? Laat het me weten in een reactie!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Tom Dijkstra (maandag, 31 juli 2017 08:41)

  Leuk blog! Ik ben zelf op zoek naar een goed vegan restaurant in Arnhem, weet je toevallig of ze bij https://brasseriedeboerderij.nl/ lekkere vegetarische gerechten hebben? Ziet er prachtig uit bij Sonsbeek daar!

 • #2

  Merel (dinsdag, 01 augustus 2017 00:54)

  @Tom: Dankjewel! Ik ben zelf niet bekend met het restaurant. Wellicht helpt het om ze van te voren even te bellen?

 • #3

  Maud (vrijdag, 22 september 2017 08:46)

  @Tom dat vind ik ook een goed restaurant! Misschien is Villa Velperweg ook wat voor jou. Dat is echt een van mijn favoriete restaurants.