Chocolade pepernoten cheesecake

De feestdagen komen er aan. Over twee weken is het al weer pakjesavond!

We hebben bij mijn familie lootjes getrokken en hebben veel plezier aan de voorbereidingen. Ik heb inmiddels mijn cadeautjes al in huis maar moet mijn gedicht nog schrijven. Bij de familie van Jeroen vieren we Sinterklaas met onze nichtjes erbij. We kochten laatst een kleinigheidje voor iedereen en zijn nu al benieuwd wat iedereen er van gaat vinden! Ik vind het altijd een gezellige tijd van het jaar waar je samen bent met familie en samen heerlijk eet.

En bij pakjesavond horen natuurlijk pepernoten! Gelukkig zijn deze ook volop vegan te vinden in de supermarkt, maar leuker is het om zelf wat te maken natuurlijk!

Deze chocolade pepernoten cheesecake is toch wel de ultieme taart om te maken op pakjesavond!

Voor 12 stukjes

Ingrediënten:

Voor de bodem:

- 200 g pepernoten

- 75 g plantaardige boter

 

Voor de speculaas cheesecake laag:

- 200 g cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt)

- 85 g agavesiroop

- 6 el volle kokosmelk

- Sap van 1/2 citroen

- 60 g gesmolten kokosolie

- 2 el speculaaskruiden

- 2 el kokosbloemsuiker

 

Voor de chocolade laag:

- 1/3 cup ahornsiroop

- 1/3 cup cacao poeder

- 1/4 cup kokosolie

- 1 tl vanillepoeder

 

Optioneel: handje gehakte pepernoten

Bereiding:

Voor de bodem:

- Meng de pepernoten in een keukenmachine fijn

- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur

- Giet de boter over de pepernoten in de keukenmachine en meng

- Bekleed een brownieblik met bakpapier

- Breng het mengsel over in de bakvorm, verspreid en druk goed aan

- Plaats de bakvorm in de diepvries terwijl je de cheesecake laag maakt

Voor de speculaas cheesecake laag:

- Meng alle ingrediënten voor de cheesecake laag in de keukenmachine tot een glad mengsel

- Stort het mengsel over de pepernoten bodem en spreidt uit met een spatel

- Zet minimaal 1 uur in de vriezer

Voor de chocolade laag:

- Smelt de kokosolie in een pannetje

- Meng alle ingrediënten door de gesmolten kokosolie met een garde

- Giet de chocolade saus over de cheesecake en spreidt uit met een spatel

Optioneel: Strooi de gehakte pepernoten over de chocolade en druk aan

- Zet minimaal 1 uur in de vriezer

- Snijd de cheesecake in stukjes en serveer 


Bewaar in de koelkast, blijft ongeveer 4 dagen houdbaar. 

Ik ben heel benieuwd wie van jullie deze cheesecake gaat maken! Eet smakelijk.

Commentaar schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Berthe (maandag, 28 november 2016 09:53)

    Jum! Misschien ga ik deze maken voor ons teametentje donderdag

  • #2

    Merel (maandag, 28 november 2016 10:34)

    @Berthe: Leuk! Ik vind ze echt heel lekker :)

  • #3

    Claire (zaterdag, 03 december 2016 14:24)

    Wooow wat mooi én lekker! Ik vier pas volgende week Sinterklaas dus misschien zet ik deze wel op tafel

  • #4

    Merel (zaterdag, 03 december 2016 15:31)

    @Claire: Dankje! Laat het me weten hoe ie heeft gesmaakt :) veel plezier volgende week!