· 

Hoe ziet mijn week menu er uit?

Een vraag die ik regelmatig krijg is, wat eet je eigenlijk? Voor mij vrij logisch, maar ik snap dat voor andere mensen dierlijke producten lastig zijn weg te denken uit hun menu. Ik krijg vaak te horen dat mensen denken dat ik alleen salades eet. Ik kan je vast vertellen dat, dat absoluut niet het geval is! Ik kom niks te kort, niet qua voedingsstoffen en ook zeker niet qua lekker eten! Deze week deel ik daarom ons week menu van de afgelopen week met jullie. Ik maak voordat wij boodschappen gaan doen altijd een weekmenu zodat we niet te veel eten kopen, voedselverspilling is nooit goed!

Zaterdag

Ontbijt: Oranje smoothie met peer, wortel en sinaasappel

Lunch: Vegaburger met brood, avocado en tomaat

Diner: Pasta met rode biet en paddestoelen

Zondag

Ontbijt: Groene smoothie met spinazie, ananas en banaan

Lunch: Pasta met rode biet en paddestoelen

Diner: Zigeunerschnitzel van Vivera, zoete aardappel uit de oven & broccoli, avocado salade

Om tijd te besparen kook ik meestal twee porties voor het avondeten. Zo hoef ik de volgende dag daar geen tijd aan te besteden en kan ik wat lekkers maken voor de lunch voor de aankomende twee dagen. Het klinkt misschien saai om twee dagen het zelfde te eten, maar omdat ik weet dat ik er de volgende dag geen tijd aan hoef te besteden kook ik graag wat uitgebreider dan dat ik zou doen wanneer ik elke avond wat anders zou eten.

Maandag/ Dinsdag

Ontbijt: Ma: Courgette havermout, Di: Biet smoothie

Lunch: Sushisalade

Diner: Zoete aardappelfalafel met gegrilde groenten, tahin saus en pita broodjes


Woensdag/ Donderdag

Ontbijt: Wo: Courgette havermout, Do: Chocolade smoothie

Lunch: Wo: Broodje met tofu saté, Do: Zoete aardappel toast

Diner: Romeinse sla "taco's" met quinoa en tomatensalsa

Als tussendoortje eet ik meestal fruit. Wanneer ik op zondag tijd over heb maak ik graag een bananenbrood of brownies, zodat we de rest van de week ook nog wat te snoepen hebben.


Mijn weekmenu stel ik samen door een aantal recepten uit kookboeken of blogs te kiezen en een aantal gerechten te improviseren. De aankomende week ga ik koken uit het kookboek Vegan Goodness, deze zal ik volgende week voor jullie reviewen!

Zouden jullie vaker een weekmenu willen zien? Naar welk van deze recepten zijn jullie benieuwd geworden? Laat het me weten in de reacties dan zul je ze binnenkort op mijn blog vinden!

Reactie schrijven

Commentaren: 0