Vegan sushi

Ik hou van sushi! Sinds de eerste keer dat ik sushi at, was ik verkocht! Ik bestelde eerst regelmatig sushi of ging uit eten wanneer ik zin had in sushi. Ik dacht altijd dat het onmogelijk was om zelf sushi te maken. Maar eigenlijk valt dit best wel mee! Het fijnste van zelf sushi maken is dat je zelf de smaak kunt bepalen, in restaurants is de keuze voor veganisten namelijk vrij beperkt, en dat is toch jammer. Je kunt in sushi namelijk veel groenten verwerken. Tofu en tempeh vind ik ook erg lekker bij sushi!

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

- 6 nori vellen

- 300 g sushi rijst

- 2 el rijstazijn

- 1 paprika

- 1/2 komkommer

- 1 avocado

- 1 kleine biet

- 2 bosuitjes

- 1 wortel

- 100 g tofu

Optioneel: sesamzaadjes, sojasaus

 

Marinade tofu:

- 5 el sojasaus

- 3 el ahornsiroop

- 2 el rijstazijn

Bereiding:

- Laat de tofu goed uitlekken en snijd in reepjes

- Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de tofu hier minimaal 30 minuten in

- Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen

- Snijd ondertussen alle groenten in dunne reepjes

- Meng 2 el rijstazijn met de sushirijst

- Leg een nori vel op een bamboe matje en beleg deze voor de helft met een dun laagje rijst

- Beleg de rijst met een combinatie aan groenten en/of tofu

- Rol met behulp van het matje het nori vel dicht door met je duimen de onderkant van het matje op te tillen en het over de ingrediënten te rollen

- Oefen tijdens het rollen lichte druk uit op de sushi rol

- Houd je vingers op de ingrediënten om deze op hun plek te houden

- Haal je vingers weg wanneer je over de ingrediënten heen bent gerold

- Draai de sushi rol bijna dicht met behulp van het matje

- Maak het uiteinde van het nori vel vochtig

- Rol de sushi dicht en druk goed aan

- Herhaal met de overige nori vellen

- Snijd de sushi in plakken met een scherp, vochtig mes

- Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met sojasaus

En dan het belangrijkste: geniet van je sushi!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0