· 

Hotspot Amsterdam: Geitenwollenwinkel

Zoals de naam misschien niet doet vermoeden, is alle kleding in de Geitenwollenwinkel vegan en duurzaam! Dus nee, ze verkopen hier geen geitenwollensokken, maar juist erg hippe en duurzame kleding.
Waar ik eerder in de winkelstraat mijn kleding kocht, ben ik blij dat er steeds meer alternatieven zoals deze winkel te vinden zijn. Kleding van H&M of Zara zijn namelijk meestal niet duurzaam. En na het zien van de documentaire True Cost (Netflix) maak ik bewustere keuzes in mijn kleding, zo wil ik niet alleen dat er in mijn kleding geen dierlijke producten zijn verwerkt, maar draag ik het liefst ook duurzame en eerlijke kleding.

De combinatie duurzaam en hip gaat helaas niet altijd hand in hand, maar het is zeker niet onmogelijk! Zoals ik jullie al eerder heb laten zien zijn er webshops waar je vegan en duurzame kleding kunt vinden. Fijn dat ik nu ook een winkel heb gevonden waar ik terecht kan! Eerlijk gezegd was het moeilijk om een keuze te maken tussen alle fijne kleding in de winkel. Je vind er onder andere tassen en schoenen van Matt and Natt, jeans van MUD en kleding van huismerk Geitenwollenshirts.

Ik was op zoek naar schoenen. Uiteindelijk ging ik voor de grijze Awater schoenen van Matt and Natt. Ik ben er echt helemaal verliefd op! Verder kocht ik een spijkerblouse van het huismerk.
Wanneer je een dagje Amsterdam op de planning hebt kan ik je zeker aanraden even langs de winkel te lopen!


Wat zijn jullie favoriete vegan mode winkels? Laat het me weten in de reacties.

Reactie schrijven

Commentaren: 0