· 

Review: Vegan Goodness

Ik heb een kleine kookboek verslaving. Hoewel ik graag zelf mijn fantasie gebruik bij het koken, laat ik me graag inspireren door de mooie plaatjes en lekkere gerechten uit kookboeken. Op sommige combinaties kom je soms net iets minder snel dan andere..

Toen ik het boek Vegan Goodness in de winkel zag liggen was ik al snel verkocht, prachtige kleurrijke foto's en zowel uitgebreide gerechten als een snelle hap. Ik heb er al veel uit gekookt. In deze blog lees je wat ik er van vond!

Het boek Vegan Goodness is geschreven door Jessica Prescott, je kunt haar kennen van haar blog Wholy Goodness. Op haar blog deelt ze whole food vegan recepten, hotspots en informatie over moederschap. Alles op haar blog wordt begeleidt door prachtige kleurrijke foto's. Dus als je haar blog of instagram nog niet kende, dan zou ik hem bij deze zeker aanraden om ze te gaan volgen!

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken: Quick eats, 1-hour meals, slow suppers, side matters, sweet treats, contiments and drinks.
Dat het boek deels is ingedeeld op tijd vind ik erg fijn. Je hoeft zelf niet meer uit te zoeken wat je kunt maken wanneer je een dag wat minder tijd hebt, deze staan namelijk al op een rijtje in het boek.

Wat ik ook erg fijn vind aan de opzet van het boek is dat er onder elk recept een kopje Ch-Ch-Ch-Changes staat waarbij je aanpassingen vind die je aan het gerecht kunt doen. Denk hierbij aan: wanneer je geen kokosolie hebt gebruik je margarine. Of bijvoorbeeld welke groenten je kunt vervangen/toevoegen zodat je toch steeds een "nieuw" gerecht maakt wanneer je een gerecht vaker maakt.

Uit het hoofdstuk met snelle happen maakte ik de tabouleh quick nachos en een pasta pesto salade. Vooral de quick nachos waren heerlijk! Bij dit recept gaan er nacho chips met zwarte bonen de oven in. Wanneer dit uit de oven komt gaat er een zelfgemaakte salsa, avocado en cashew-kaassaus overheen. Dit klinkt al gewoon heerlijk toch?

Van de one hour meals maakte ik de courgette spaghetti bolognese met linzen en de groene curry. Beide sauzen waren echt enorm goed. Ik denk dat ik nog nooit zo'n goede groene curry heb gegeten, en dan had ik het nog wel zelf gemaakt! 

Ook de koekjes en de crumble vielen goed in de smaak bij zowel onze gasten als ons zelf! Het was absoluut geen straf dus om een review te schrijven over dit boek.

Er zijn nog een aantal gerechten die ik graag wil uitproberen, waaronder de peer karamel taart, de matcha cheesecake en de jackfruit taco's.

Ik denk dat jullie mijn oordeel wel kunnen raden: ik ben enorm enthousiast over dit kookboek. De recepten spreken me erg aan, ze zijn duidelijk beschreven en goed aan te passen aan je smaak. En de foto's maken het boek tot een echt feestje!

Benieuwd geworden? Het boek is te koop via bol.com voor €20,91 of als ebook voor €10,39.

Ik heb een aantal nieuwe kookboeken gekocht de afgelopen tijd. Deze week kook ik uit het nieuwe boek van Lisa Goes Vegan, deze review komt er volgende week aan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0