Bladerdeeg gevuld met paddenstoelen en walnoot-pesto

De kerst zit er weer aan te komen! Dit weekend waren wij al helemaal in de sfeer, het was namelijk tijd om een aantal kerst recepten te testen. Dus zaterdag middag ging de kerst muziek aan en brachten we een middag in de keuken door. Ik zal de aankomende tijd een aantal kerst recepten met jullie delen. Vandaag zijn deze gevulde bladerdeeg kerststerren aan de beurt. Heb je geen zin om het bladerdeeg in een stervorm te snijden? Geen zorgen, vierkant zijn ze net zo lekker!

Voor 4 sterren:

 

Ingrediënten:

- 1 rol of pak bladerdeeg (Tante Fanny)

- 2 el olijfolie + extra om mee te bestrijken

- 200 g paddenstoelen melange

- 1 middelgrootte rode ui

- Sesamzaadjes

Voor de pesto:

- 1 teentje knoflook

- 30 g geroosterde walnoten

- 15 g peterselie

- 30 ml olijfolie

- 1/4 tl zout

- 1/4 tl peper

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Snijd de paddenstoelen klein en de ui in halve maantjes

- Verwarm in een pan 1 el olijfolie en bak hier in de paddenstoelen ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, ze zijn gaar wanneer het vocht is verdampt en de paddenstoelen mals zijn

- Verwarm in een andere pan 1 el olijfolie en bak hier in de rode ui ongeveer 20 minuten op laag vuur terwijl je regelmatig roert, let op dat de ui niet verbrand. De ui is klaar wanneer hij zacht en doorzichtig is

- Maak de walnoot pesto door alle ingrediënten in een keukenmachine te mengen samen met 4el van de gebakken paddenstoelen

- Meng de ui met de overige paddenstoelen

- Snijd het bladerdeeg met behulp van een mal of uitsteekvormpje in 8 sterren

- Smeer op elke ster 1tl walnoot-pesto

- Verdeel het paddenstoel-ui mengsel over 4 van de stervormige bladerdeeg plakken

- Leg een niet belegd plakje bladerdeeg op de vulling

- Druk de randjes van de ster aan en herhaal met de overige 3 sterren

- Bestrijk de sterren met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes

- Bak de bladerdeeg sterren in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven

- Heb je nog walnootpesto over? Serveer als dip bij de sterren

Hoe ziet jullie kerst menu er uit? Laat het me weten als je dit gerecht ook gaat serveren!

Commentaar schrijven

Commentaren: 7
  • #1

    Debora (donderdag, 22 december 2016 02:52)

    Dit klinkt heerlijk èn is een lust voor het oog! Gaat op mijn "to-bake"-lijstje :)

  • #2

    Anita (vrijdag, 23 december 2016 04:15)

    Deze ga ik maken voor 1e kerstdag als voorafje! Wellicht in een andere vorm, want die sterren lijken me erg lastig om te doen.

  • #3

    Anita (vrijdag, 23 december 2016 04:18)

    P.S. Het is wel verwarrend dat er pecannoten op de foto staan terwijl er over walnoten wordt gesproken in het recept...

  • #4

    Anneloes Sloots (zondag, 25 december 2016 03:17)

    Heb ze gister gemaakt en ze waren heerlijk!! Bedankt voor het lekkere recept. Fijne kerst

  • #5

    Merel (maandag, 26 december 2016 00:37)

    @Deborah: Zeker een keer proberen. Mijn niet vegan familie vind deze heerlijk!

    @Anita: Hoe zijn ze geworden? Ik hoop dat je er van hebt genoten!

    @Anneloes: Ik vind dit zo leuk om te horen! :) fijne kerst!

  • #6

    Anita (maandag, 26 december 2016 13:19)

    Jammer dat ik geen foto kan sturen. Ze waren goed gelukt (ik koos voor een ronde vorm) en iedereen vond het heerlijk! Absoluut een succesnummer en voor herhaling vatbaar :).

  • #7

    Merel (donderdag, 29 december 2016 08:32)

    @Anita: Wat super! Fijn dat iedereen het lekker vond :)