· 

Review: Lisa goes Vegan + Recept

Ik denk dat Lisa Stel van de blog Lisa goes Vegan bijna geen introductie meer nodig heeft. Ze heeft al een lange tijd een van de populairste Nederlandstalige vegan blogs en won afgelopen jaar zelfs de Vegan Award voor beste blogger! Ik volg haar blog al een tijdje, en haar recepten hebben mij vooral in mijn begin periode als veganist veel geholpen. Ik was dan ook erg enthousiast toen het nieuws kwam dat Lisa een boek ging uitbrengen. Eind vorige maand lag ie dan eindelijk op de mat! In dit blog vertel ik jullie wat ik van het boek vind en wat er zoal in staat. Daarnaast deel ik haar recept voor Mexicaanse quinoasalade met jullie!

Het boek is lekker dik: meer dan 200 pagina's en heeft een strakke uitstraling met kleurrijke foto's van zowel Lisa zelf, dieren en natuurlijk heel veel lekker eten.

Het boek is opgedeeld in twee delen, een deel met tips en tricks en een deel met recepten.

Ik heb het deel met tips en tricks met interesse, en vooral veel herkenning gelezen. Want ja, ook ik was een echte carnivoor een tijd geleden. En krijg vaak dezelfde soort vragen als Lisa over mijn levensstijl. In het boek lees je over haar transformatie van carnivoor naar vegan en waarom je zou kiezen voor een vegan levensstijl. Maar ook hoe je moet beginnen en het volhoudt, handige informatie dus voor iedere (beginnende) vegan!

Het recepten gedeelte is opgedeeld in basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks, diner en dessert. De foto's maken het erg aantrekkelijk en je krijgt er spontaan zin van om de keuken in te duiken! De recepten zijn voor iedere gelegenheid, van een snel ontbijtje tot een uitgebreid diner of een kersttoetje, je vind het allemaal in het boek. Er staan meer dan 80 recepten in het boek, dus daar kun je een tijdje mee vooruit.

Om een goede review te schrijven moest ik zelf natuurlijk ook een aantal gerechten testen (heel vervelend). Ik maakte de chia citroen pannenkoeken, green tofu scramble en de sinaasappel Bircher muesli voor het ontbijt. Alle drie de gerechten waren erg geslaagd, vooral de green tofu scramble is een blijvertje!

Wanneer je het boek in huis hebt moet je echt de tempeh bacon sandwich proberen! We hebben er beide van gesmuld en een twee portie gemaakt omdat he zo lekker was. Ook de Oosterse pompoensoep was een succes, altijd fijn om een nieuwe variant op een klassieker te maken. De Mexicaanse quinoasalade is Jeroen zijn nieuwe favoriete quinoa gerecht, het recept vind je hier onder!

Voor het diner maakte ik de lasagne met bonenricotta, zoete aardappelburgers en de Indiaase bloemkool curry, allen hebben ons goed gesmaakt.
Een dessert kon natuurlijk ook niet ontbreken, ik maakte de aardbeien-tiramisu trifle, ik kreeg helaas de laagjes niet zo mooi maar hij was hoe dan ook heerlijk.

Wat er nog op mijn verlanglijstje staat om uit te proberen zijn de carrot hotdogs, chocolade fudge en de bloemkoolbiefstuk. De foto's verraden al dat het erg lekker gaat worden, dus ik kan niet wachten om hier mee aan de slag te gaan!

Mexicaanse quinoasalade met limoendressing

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

- 150 g quinoa

- 100 g edamame boontjes

- 1 rode paprika

- 1/2 avocado

- 1 mango

- 1 blikje mais

- 2 bosuitjes

Voor de limoendressing:

- Sap van 1 limoen

- 1 el olijfolie

- 1/2 avocado

- 1 bosje verse koriander (ik gebruikte peterselie)

- 1/2 rode peper

- Peper en zout

Bereiding:

- Kook de quinoa volgends de verpakking

- Snijd de avocado, paprika en mango in blokjes, en snijd de bosui fijn

- Prak voor de dressing de avocado, snijdt de koriander fijn, haal de zaadjes uit de rode peper en snijd deze heel klein

- Mix alles met het sap van de limoen en olijfolie en breng op smaak met peper en zout

- Meng de quinoa in een grote kom met alle ingrediënten

- Voeg de dressing toe en schep alles door elkaar

- Serveer koud, neem je de salade mee? Houdt de dressing dan apart

Ik denk dat jullie het eindoordeel al kunnen raden: ik ben erg te spreken over het boek. Met de informatie maakt het een mooi handboek dat in iedere vega(n) boekenkast een plek verdiend! Nog niet overtuigd? Hier boven vind je een van de recepten uit het boek!

Het boek kost €39,95 en is te koop via deze de Lisa goes Vegan website.

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (woensdag, 14 december 2016 08:32)

  Leuke review! Ik ben zelf ook heel blij met het boek, alleen die foto's al!

 • #2

  Merel (woensdag, 14 december 2016 15:13)

  @Claire: Dankjewel! Ik ben er ook erg blij mee :)

 • #3

  Dyana (woensdag, 28 december 2016 12:46)

  Leuk stukje zeg :) en wat leuk dat jullie m'n foto's ook mooi vinden! Alle liefs Dyana

 • #4

  Merel (donderdag, 29 december 2016 08:30)

  @Dyana: Dankje! Nogmaals complimenten voor de foto's. Ze maken het boek écht af!

 • #5

  Lilly Sterling (maandag, 06 februari 2017 10:50)


  You could certainly see your enthusiasm in the article you write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. At all times go after your heart.

 • #6

  Hsiu Mckinney (dinsdag, 07 februari 2017 00:47)


  Hi there, You have done an incredible job. I'll certainly digg it and personally suggest to my friends. I am sure they'll be benefited from this site.