Gevulde pompoen met bulgur

Ik heb weer een kerst recept voor jullie klaar staan! Dit keer een gevulde pompoen met bulgur, spinazie en geroosterde kikkererwten. Aankomende kerst organiseren wij thuis een vegan brunch voor mijn schoonfamilie. Dat is toch wel een beetje spannend, er moet veel worden voorbereidt en ik ben nooit helemaal tevreden. Het menu heeft dan ook al een aantal veranderingen ondergaan maar ik geloof dat ik er nu uit ben wat er op tafel komt. 

Ingrediënten:

- 1 flespompoen

- 100 g bulgur

- 1 blik kikkererwten (400g)

- 1 granaatappel

- 150 g spinazie

- Rode ui

- 1 el balsamicoazijn

- 1 tl komijnpoeder

- 1 tl paprikapoeder

- 1 tl chilipoeder

- 2 el olijfolie + extra

- Peterselie

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden

- Snijd de pompoen door midden in de lengte en haal met een lepel de zaden en draden uit de pompoen

- Smeer de pompoen aan de snijkant in met een beetje olijfolie en bak de pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat 40 minuten in de oven

- Maak ondertussen de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Giet de kikkererwten af en meng met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder. Bak de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat in ongeveer 30 minuten knapperig

- Bak de spinazie kort in 1el olijfolie op middelhoog vuur totdat de spinazie geslonken is

- Snijd de ui in halve maantjes en bak in 1 el olijfolie en de 1 el balsamicoazijn op middel-laag vuur in ongeveer 15 minuten zacht en doorzichtig

- Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel

- Meng in een saladekom de bulgur, geroosterde kikkererwten, 3/4 van de granaatappelpitjes, spinazie en ui

- Wanneer de pompoen een beetje is afgekoeld, hol je de pompoen uit door met een lepel het vruchtvlees er uit te scheppen, laat nog ongeveer 1 cm langs de rand en op de bodem zitten

- Vul de uitgeholde pompoen met het bulgur mengsel

- Serveer met de overige granaatappelpitjes en blaadjes peterselie

Hoe gaan jullie kerst vieren? Laat het me weten in de reacties!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0