Chocolademousse van zijdentofu

Het laatste kerstrecept is natuurlijk een dessert! Met chocolade bij het toetje, zit je bij mij altijd goed eigenlijk. Deze chocolademousse, gemaakt van zijdentofu is het vegan alternatief voor de originele versie! En omdat ie makkelijk te bereiden is, heb jij lekker veel tijd over om aan tafel te zitten met je gasten! 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

- 400 g zijdentofu

- 100 g pure chocolade

- 70 ml ahornsiroop

- 5 el cacaopoeder

- Snufje zout

Optioneel: rood fruit (aardbei, bessen, framboos, braam, kers)

Bereiding:

- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron

- Doe alle ingrediënten, behalve het fruit, in de keukenmachine en meng tot een egale gladde mousse

- Verdeel de mousse over 4 mooie glaasjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven

- Serveer met het rood fruit

Wat is jou ultieme kerstdessert? Laat het me weten in de reacties!

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Sarina (maandag, 14 augustus 2017 08:24)

    Dit recept ga ik van de week eens proberen. Kijken of het mij ook lukt en mijn vriend verrast zal zijn. Bedankt voor het delen!

  • #2

    Merel (dinsdag, 22 augustus 2017 01:01)

    @Sarina: Super benieuwd hoe je 'm gaat vinden! :) Laat je ook weten hoe je vriend 'm vond?