· 

Hotspot Utrecht: Oproer brouwerij

Ik wou al een tijdje eten bij Oproer in Utrecht maar het kwam er maar niet van. Oproer won afgelopen editie van VegFest de vegan award voor beste vegan restaurant. Nou, dat moesten we even testen natuurlijk!

Oproer is een bier brouwerij, pub en vegan restaurant gelegen in een oude werkplaats voor bussen. Het restaurant serveert maandelijks een nieuw menu, afgestemd op de ingrediënten uit het seizoen. Je hebt bij iedere gang de keuze uit twee gerechten, wij waren eensgezind en kozen bij iedere gang hetzelfde gerecht.

Als voorgerecht gingen we voor de shiitake wontons, een fijn voorgerechtje met verassende smaken en texturen. Voor het hoofdgerecht kozen we voor de tempeh-kimchi burger, wanneer je deze maand nog wat tijd kan vrij maken om te gaan, moet je echt de burger proberen. Het is by far de lekkerste burger die ik het afgelopen jaar op heb!
Alle gerechtjes zagen er prachtig uit, zelfs de frietjes waren een feestje: handgesneden met aioli en pittige tomatensaus.

Voor het dessert was er maar een optie, maar met zo'n lekker dessert heb je ook geen keuzes nodig. Het was namelijk een crème brûlée, dit was voordat ik vegan ging eten mijn favoriete toetje maar ik had nog niet eerder een vegan variant geproefd. Deze variant stelde zeker niet teleur! Ik ben wel  een beetje jaloers, dus ik ga werken aan een eigen recept!

Dat Oproer een vegan award heeft gekregen kan ik na ons bezoekje zeker begrijpelijk. Ik heb er weer een nieuw favoriet restaurant bij! En gelukkig hebben ze elke maand een nieuwe menu, heb ik weer een goed excuus om er te gaan eten.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Linda - Zaailingen (donderdag, 27 april 2017 13:58)

    Oproep staat nog steeds op mijn to-go lijstje, maar als ik dit zo zie, moet het er maar eens van komen. Ziet er heerlijk uit!

  • #2

    Merel (dinsdag, 02 mei 2017 00:35)

    @Linda: Hij moet echt bovenaan je to-go lijstje komen! Oproer zit namelijk nog maar tot eind dit jaar op deze locatie, het zou jammer zijn als je het mist want het is er heerlijk!