· 

Een nieuw jaar

Het klinkt best wel cliché, maar wat is het afgelopen jaar toch ongelooflijk snel gegaan! Al weer een jaar geleden reisden wij af in China om daar de jaarwisseling door te brengen. Ondertussen sluiten we het jaar af op La Réunion. 
Ik vind het einde van het jaar een mooie tijd  om terug te kijken op wat er is gebeurd, en voorruit te kijken naar wat er komen gaat. Ergens stil bij staan, doe ik namelijk niet zo snel merk ik.

2016
Het afgelopen jaar was voor mij een jaar met "grote dingen". Begin 2016 kocht ik, na de afgelopen jaren veel verhuisd te zijn, samen met Jeroen een huis. Ik besloot begin dit jaar een nieuwe baan te zoeken en ik besloot een aantal weken terug te stoppen met deze baan. Best wel volwassen stappen, al zeg ik het zelf.

Ik heb in 2016 een reis naar China en naar Scandinavië gemaakt, we hebben fijne weekendjes weg naar onder andere Essen en Rotterdam gedaan. 

Ik heb nieuwe mensen ontmoet, ik ben buiten mijn comfortzone gestapt, ik startte een blog en heb mezelf veel bezig kunnen houden met het veganisme. Dat laatste was eigenlijk het enige doel dat ik voor mezelf had gesteld voor 2016: vegan gaan leven.
Doel gehaald dus, het veganisme heeft mij veel geleerd over mezelf en de wereld om mij heen. Het is niet altijd even makkelijk geweest om mijn ogen hier voor te openen, maar het is het zeker waard geweest.

2017

Voor 2017 zou ik toch graag wat meer doelen willen stellen. Normaal geloof ik niet zo in goede voornemens, maar de stappen die ik de afgelopen maand heb gezet geven een mooie gelegenheid voor een "nieuw begin".

1. Mezelf gelukkiger voelen: Hoewel ik vorig jaar genoeg reden had om gelukkig te zijn, was ik dat eigenlijk niet altijd. Werk is daar onder andere een oorzaak in geweest, dus er wordt ondertussen aan dit doel gewerkt. Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden waar ik per 1 februari ga starten, ik heb er zin in en ik hoop dat ik mezelf in deze functie beter in ga voelen. 

2. Minder dingen moeten: Het kost mij veel energie wanneer ik dingen "moet" doen van mezelf. En moeten is voor mij niet altijd de afwas doen of gaan werken. Voor mij kan een afspraak met een vriendin ook gaan voelen als moeten. Ik merk dat ik mezelf veel dingen opleg, waardoor ik het vaak als een verplichting ga zien of later teleurgesteld ben omdat het toch anders is gegaan dan ik voor ogen had. Het kost me te veel energie en dat is nergens voor nodig. Daar mag ik aankomend jaar wel wat meer vanaf stappen.

3. Toekomstplannen: De toekomst is altijd iets geweest dat ik als vanzelfsprekend zag, of iets dat wel goed zou komen terwijl ik er niets aan deed. Ik kom er toch steeds meer achter dat je alleen maar een fijne toekomst krijgt, wanneer je er zelf ook echt over nadenkt en hier iets mee doet. Ik ben klaar met het dromen over leuke dingen, en ga er dit jaar eindelijk mee aan de slag! Om te beginnen: werk! Verder wil ik uitzoeken waar ik nu echt gelukkig van wordt en wat ik kan doen om datgeen te bereiken.

4. Leuke dingen blijven doen: Buiten de deur eten, wandelen, taart bakken, foto's maken, leuke mensen ontmoeten, yoga, reizen. Het afgelopen jaar heb ik genoten van alle leuke dingen die ik samen met Jeroen, of alleen, heb gedaan. Ik wil dit graag blijven volhouden, geen volgeplande agenda's meer en meer ruimte voor leuke dingen. (zie punt 2)

5. Mezelf bezig blijven houden met het veganisme: Ik merk dat ik hier veel voldoening uit haal. Of het nu gaat om thuis koken voor Jeroen en mijzelf, of om een taart bakken voor mijn familie, ik wordt er erg blij van! Misschien in het komende jaar weer een evenement organiseren? Of vrijwilliger worden bij een organisatie die zich inzet voor dierenrechten? Of dan toch eindelijk een vegan onderneming beginnen? Ik weet nog niet wat aankomend jaar gaat brengen, maar het is zeker iets waar ik bezig mee wil blijven.

Nu ik mijn doelen in dit blog heb opgeschreven en met jullie heb gedeeld, hoop ik ook wat extra motivatie gekregen te hebben om er aan te gaan werken. Ik ga proberen regelmatig op mijn doelen terug te komen en jullie op de hoogte te houden van de tussenstand!

Hebben jullie ook goede voornemens? En hoe staat het met de doelen van het afgelopen jaar? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen, laat het me weten in de reacties!


En natuurlijk wens ik jullie alvast al het goeds voor 2017! En ik wil jullie super bedanken voor alle lieve reacties het afgelopen jaar! Ik waardeer dat echt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0