· 

Hotspots Maastricht

We kochten laatst een weekend vrij kaart bij Albert Heijn, daar wil je als echte Hollander natuurlijk zo veel mogelijk uit halen. We gingen er dus mee naar Maastricht. Ik twijfelde nog wel een beetje op voorhand. Bij Maastricht denk ik aan bourgondisch eten en dure design winkels, en niet zo zeer aan veganistisch eten en hippe winkels.

Eerste stop was de Brandweerkantine, niet perse een vegan hotspot, maar wel erg leuk. De brandweerkantine is gevestigd in een oude brandweerkantine (had je niet verwacht he).  Je kunt er terecht voor lunch en ontbijt, diner of om te gebruiken als werkplek.
Ik ben enorm fan van dit soort plekken waar eerder een fabriek of groot bedrijf gevestigd zat en tegenwoordig wordt gebruikt voor zelfstandige ondernemers. In het zelfde gebouw vind je ook een conceptstore, en is er twee wekelijks een vintage kilo sale of een designer market. Het interieur is industrieel met vintage elementen en lekker veel planten!

We namen voor de lunch een bruschetta en een bagel met artisjokspread als lunch, dit waren de enige vegan opties op de kaart maar zeker niet de minste. De bagel met artisjok was heerlijk!

We waren duidelijk niet de enige die het leuk vonden een dagje naar Maastricht te gaan. De winkelstraten en kerstmarkt waren overladen en ook de trein naar Maastricht toe was vol. Ik heb het niet zo op mensenmassa's dus we doken de zijstraatjes in waar het aangenaam rustig was en wel veel vintage winkels en een aantal concept stores tegen kwamen. De wijk Wyck is ook een aanrader om te bezoeken, hier vind je veel kleine winkels van zowel designers als zelfstandig ondernemers. En natuurlijk is het heerlijk om jezelf in Maastricht te vergapen aan de historische gebouwen.

We dronken koffie bij Kafethea, een nog vrij nieuwe plek waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, een gebakje of om vintage kleding te scoren. Wij namen naast ons drankje een banaan-chocolade taart en een koffie cheesecake.

Ik moet mijn vooroordelen over Maastricht toch bijstellen, het heeft juist hartstikke hippe plekken en is zeker een bezoekjes waard!

Heb jij een van de plekken al eens bezocht, of nog aanraders voor een volgend bezoekje aan Maastricht? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Iris (zondag, 08 januari 2017)

  Haha, ik moest zo lachen om je eerste zin! Dat je zoveel mogelijk uit die dagkaart wilde halen, dus dan maar naar Maastricht haha. Leuke hotspots!

 • #2

  Merel (woensdag, 11 januari 2017)

  @Iris: Ik blijf een echte Hollander op dat punt vrees ik, haha!

 • #3

  Anna (donderdag, 12 januari 2017 09:56)

  Maastricht is zeker een prima locatie voor vegans! Er zit een fantastisch restaurant vlakbij de Sint Pietersberg, Bij Bijzonder, waar ze biologisch, vegetarisch maar ook heel erg veel vegan eten serveren. En ontzettend lekker! Dit is echt een enorme aanrader als je ooit nog eens in de burut bent. Verder zijn er erg veel cafés die inspelen op de vegan-trend (kunnen we het een trend noemen?), ook vanwege de grote hoeveelheden studenten en met name buitenlandse studenten die hierin meegaan. Die studenten organiseren trouwens regelmatig een vegan dinner, toegankelijk voor iedereen. Kafethea is inderdaad een goeie vegan koffieplek, maar ook the Livin' Room in de binnenstad heeft veel vegan taartjes en lunch. In de stationstraat zit nog Sap, een Bagel en Juice bar, met erg veel vegan opties. Daarnaast zijn er ook erg veel tweedehands winkels bij alternatieve en biomarktjes! Goed, volgens mij dus genoeg redenen om nog een keer terug te komen :)

  Groetjes,
  Anna

 • #4

  Anna (donderdag, 12 januari 2017 09:57)

  *Daarnaast zijn er ook erg veel tweedehands winkels bij Wyck en veel alternatieve en biomarktjes.

 • #5

  Merel (vrijdag, 13 januari 2017 07:20)

  @Anna: Wauw super veel leuke tips! Dat wordt binnenkort weer een bezoekje :)