Appeltaart havermout

In de categorie de beste ontbijtjes smaken naar toetjes: appeltaart havermout! Ik kon nooit een recept vinden wat ik echt lekker vond.. Tot dat ik deze maakte, een heus feestje in de ochtend! 

Voor 1 persoon

 

Ingrediënten:

- 1 middelgrootte appel (ik gebruikte een gala appel)

- 30 g havermout

- 1 el lijnzaad

- 150 ml appelmoes

- 250 ml amandelmelk ongezoet

- 2 tl kaneel

- 1/4 tl gember poeder

- Handje rozijnen

Bereiding:

- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de appel in blokjes van ongeveer 1 cm

- Doe alle ingrediënten in een pannetje en roer om te mengen

- Breng de het mengsel de kook op een middelhoog vuur

- Wanneer de pap kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen

- De havermout is klaar wanneer het mengsel is ingedikt

Optioneel: Serveer met plakjes appel, gehakte walnoten, kokosrasp en nog wat extra kaneel

Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Irene (Oss) (maandag, 09 januari 2017 11:33)

    Heerlijk! Wederom een aanrader!! �

  • #2

    Aurély (dinsdag, 10 januari 2017 01:59)

    Nooit een grote fan geweest van havermout maar als ik dit mooie foto zie en het recept, da. zou ik het wel eens uit proberen :)

  • #3

    Merel (woensdag, 11 januari 2017 12:13)

    @Irene: Super leuk om te horen!

    @Aurély: Ik ben persoonlijk ook nooit gek geweest op havermout. Sinds ik het bereid met plantaardige melk, fruit en zoetmakers/kruiden ben ik er echt van gaan houden!