Tabouleh

Toen ik een bijbaantje had als schoonmaakster in mijn schooltijd, werkte ik veel samen met Turkse collega's. Ik vond het altijd een feestje wanneer ze eten meenamen, super om eens wat van andere culturen te proeven! Via mijn collega's maakte ik voor het eerst kennis met bulgur, sindsdien is het een van mijn lievelings-granen.

Voor 3 personen als gerecht, of tot 8 als bijgerecht

 

Ingrediënten:

- 150 g bulgur

- 1 el komijn

- 50 g pijnboompitjes

- Kleine rode ui

- 3 tomaten

- 1/2 komkommer

- 12 radijsjes

- 250 g kikkererwten

- Handje munt

- Handje peterselie

- Olijfolie

- Citroen

- Pitjes van 1/2 granaatappel

Bereiding:

- Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking, en laat afkoelen

- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan  tot ze licht gebruind zijn

- Snijd de ui, tomaat en komkommer fijn, en snijdt de radijs in plakjes

- Laat de kikkererwten uit lekken en was ze met water

- Plaats de kikkererwten, ui, tomaat, komkommer en radijs in een grote kom

- Hak de peterselie en munt fijn, en doe deze bij de groenten

- Haal de bulgur uit elkaar met behulp van een vork, en roer er een scheutje olijfolie en de komijn door heen

- Meng de bulgur met de groenten

- Serveer de tabouleh met het sap van de citroen en de granaatappelpitjes

Wij eten deze tabouleh regelmatig als lunch, het gerecht is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Een ideale prep-maaltijd dus!
Laat je het me weten wanneer je 'm gaat maken? Tag mijn recepten met #blackbirdsandcakes op social media, ik vind het super leuk om jullie creaties te zien!

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Tine (dinsdag, 31 januari 2017 08:40)

    Mmm tabouleh, doe me zoveel zin krijgen in de zomer! Leuk idee om er granaatappel bij te doen, dat maakt alles mooier ;)

  • #2

    Merel (woensdag, 01 februari 2017 00:48)

    @Tine: Ja echt een heerlijk fris gerechtje :) de granaatappel past er erg goed bij!