· 

Zwarte bonen burger

Ik ben eigenlijk niet zo'n fan van de vleesvervangers in de supermarkt. Degene die ik lekker vindt zijn op een hand te tellen, en dat terwijl ik toch wel echt fan ben van een goede burger op z'n tijd. Nou, dan moet ik maar in mijn eigen keuken aan de slag om burgers in elkaar te zetten. Een van mijn favoriete is de zwarte bonen burger, het recept deel ik vandaag met jullie!

Voor 4 burgers:

 

Ingrediënten:

Voor het broodje:

- 4 broodjes

- Tomaat

- Augurk

- Gegrilde aubergine

- Rode ui

 

Voor  de burgers:

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 1 blik zwarte bonen

- 1 el ketchup

- 1 tl mosterd

- 1 tl komijn

- 1 tl (gerookte) paprikapoeder

- 5 el havermout

- 100 g rijst

Bereiding:

Voor de burgers:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking

- Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel goed af

- Doe de zwarte bonen in een keukenmachine en maal tot er een pasta ontstaat

- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ongeveer 5 minuten in een pan met olijfolie op middelhoog vuur

- Meng alle ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed het mengsel

- Verdeel het mengsel in 4 en vorm met licht vochtige handen 4 burgers

- Leg de burgers minimaal 30 minuten in de koelkast

- Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 7 minuten bruin en gaar

 

Voor de broodjes:

- Leg de burgers op de broodjes

- Beleg de broodjes met plakjes tomaat, augurk, ringen rode ui en plakjes gegrilde aubergine

- Serveer de burgers met (zoete aardappel)frietjes!

Laat me in de reacties weten wat je jullie van de burgers vinden!

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Marieke (zondag, 19 februari 2017 11:40)

  Wat een fijn recept!! Ik vind de dingen uit de super ook altijd mjeh.. Vooral ook zo 'ik eet geen vlees meer dus kan geen gehakt maar eten, dan maar vega gehakt...' Ik vind dat gek, eet gewoon helemaal geen gehakt meer!

 • #2

  Merel (maandag, 20 februari 2017 07:09)

  @Marieke: Thanks! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden :)
  Ik snap je punt wel, al vind ik een vegan schnitzel stiekem wel echt heel erg lekker.

 • #3

  Claire (dinsdag, 21 februari 2017 09:42)

  Wat grappig want ik vind de burgers uit de winkel JUIST lekker. Geen idee waarom. Maar bonenburgers vind ik ook lekker en deze klinken heel lekker. Fijn ook dat het is gemaakt van ingrediënten die ik vaak in huis heb.

 • #4

  Merel (woensdag, 22 februari 2017 00:28)

  @Claire: Het enige lekkere aan de supermarkt burgers vind ik het krokante laagje wanneer je ze bakt, verder vind ik ze vaak vrij smakeloos :( De beste recepten ontstaan met koken uit de voorraadkast! Ik ben benieuwd of je ze lekker vind!

 • #5

  Quirine (donderdag, 23 februari 2017 15:46)

  Jaaaa deze ga ik maken wanneer ik weer terug in Nederland ben.

 • #6

  Merel (vrijdag, 24 februari 2017 00:24)

  @Quirine: Jaaa super leuk! :) Laat me weten wat je er van vindt!