· 

Hotspots Eindhoven

Eindhoven is al een tijd mijn favoriete stad in Brabant. Het centrum is groot en levendig, en je vind er tal van toffe design winkels. En als geboren Brabantse, voelt het toch wel een klein beetje als thuiskomen. Ik kom regelmatig in Eindhoven om naar het voetbal te gaan kijken, maar de groene hotspots had ik eigenlijk nog niet ontdekt. Afgelopen weekend ging ik een dagje naar Eindhoven, ik heb de leukste hotspots voor je op een rijtje gezet! 

Onze eerste stop was een brunch bij Onder de Leidingstraat. Onder de Leidingstraat is een mini bio supermarktje waar je ook terecht kunt voor ontbijt, lunch en takeaway.
Al het eten is er biologisch en ze koken zonder kunstmatige toevoegingen. Dat klinkt nu al goed toch? Nou, dat was het ook zeker! Het interieur is er industrieel, wat wel zo toepasselijk is op de locatie op Strijp-S, en is een mini urban jungle.
Onder de Leidingstraat heeft een aantal vegan opties, deze opties staan goed gemarkeerd op het menu. Jeroen bestelde het vegan ontbijtje en kreeg sojayoghurt, een havermuffin, jus, thee en een klein stukje chocolade taart. Ik was toch wel even jaloers toen ik het zag. Maar gelukkig had ik ook wat lekkers! Ik nam een klein zongedroogde tomaten soepje, en een boterham met pompoenspread & paddenstoelen. Leuk detail: de boterhammen worden ook op Strijp-S gebakken door "de mannen van het deeg".


Na de brunch verkende we het Strijp-S terrein verder. Strijp-S was tot een aantal jaar terug nog het bedrijven terrein van Philips, tegenwoordig is het een cultuur en creatief hart van de stad. Je vind er diverse restaurants, een cultuurcentrum, een skatebaan en designwinkels. Ik ben enorm fan van dit soort creatieve plekken op oude industriele plekken, dus ik kon mijn hart ophalen!

We hadden geen tijd om alles op het terrein te ontdekken. We gingen onder andere winkelen bij Urban Shopper. Dat is een soort winkelcentrum met verschillende kleine winkels, je vind er van alles! Van vintage kleding tot fietsen, en van design tot boeken.
De fijnste winkels vond ik Gardarobe waar ze kleding verkopen van veel toffe merken, en Mint Market een vintagewinkels zonder stoffige items. Mijn favoriet is de Daily Poetry winkel, deze winkel kende ik al uit Den Bosch en is zo fijn! Je vind er de tofste woonaccessoires en prachtige duurzame kleding. Ik kocht er een blouse van het merk Armed Angels en ben er helemaal blij mee.


Iedere derde Zondag van de maand is er op het Strijp-S terrein de Feel Good Market. En dat klinkt niet alleen erg gezellig, dat is het ook! De markt was verdeeld over twee grote zalen, in de eerste zaal kon je allerlei hebbedingetjes shoppen, en in de tweede zaal was ingericht als foodhall. In de foodhall vonden we de dames van Bakblik, dat is een 100% plantaardige foodtruck. Wij proefde een stukje brownie (en die was echt goddelijk) en de champignons in bierbeslag met een gerookte tomaat saus, lekker!!

Vervolgens reden we verder naar het centrum. Van al het winkelen werden we dorstig, tijd voor een drankje dus. We kozen voor The Happiness Café, we waren hier al een tijdje geleden geweest en waren enthousiast. De afgelopen keer helaas iets minder, het was er warm en druk, en ook de vegan opties op het menu vielen tegen. We kochten een sapje en gingen verder met winkelen. Wellicht waren onze verwachtingen te hoog door ons vorige bezoek en de enthousiaste recensies op internet, en is dit zeker een leuke plek om te bezoeken!

Gelukkig waren we snel over onze telleurstelling heen na een bezoekje aan Coffeelab. Deze urban jungle koffiebar vind je aan het stationsplein in hetzelfde gebouw als de VVV. Het zit er al een tijdje maar ik heb het compleet gemist, en dat is zonde! Wat een fijne plek is dit. Je kunt er terecht voor de fijnste koffie (had je niet verwacht he?), thee en erg huisgemaakte limonade. Verder kun je uit de vitrine wat lekkers uitkiezen voor bij je drankje. Er was een vegan taart optie, en die namen wij natuurlijk. Ook kan je hier terecht voor lunch, en voor de lunch staat er een vegan optie op het menu.


Staat jou favoriet in dit lijstje? En welke hotspot mag ik de volgende keer echt niet missen in Eindhoven? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Claire van Vrijberghe de Coningh (woensdag, 22 februari 2017 05:14)

  Wat een prachtige locaties!! Ik ga dit blog opslaan. Zodra ik in Eindhoven ben heb ik een fijne to-do-list. Dankjewel! Liefs! X

 • #2

  Merel (donderdag, 23 februari 2017 05:59)

  @Claire: Leuk dat je m gaat opslaan! Eindhoven is een echte aanrader om eens te bezoeken! Liefs!

 • #3

  Iris (donderdag, 04 januari 2018 04:54)

  En onze nieuwe aanwinst in de stad >>> Saladebar De Asperger <<< Daar moet je echt een keertje heen. Super lekkere salades, guiltfree lekkers, vegan opties en relaxte sfeer net aan de andere kant van het station richting de kruisstraat :D

 • #4

  Merel (vrijdag, 05 januari 2018 00:12)

  @Iris: Wat leuk! Die ga ik onthouden voor de volgende keer :)