Açai bowl

Açai is misschien wel de foodtrend van de afgelopen tijd. Voor wie dit heeft gemist, even een kleine introductie: het is een kleine paarse bes die voorkomt in Suriname, Peru en Brazilië. De bes zit barstensvol antioxidanten en is daardoor de afgelopen jaren super populair geworden. Maar in Nederland vind je vooral het pulp of het sap van de vrucht in de vriezer van je supermarkt.  

Voor 1 persoon:

 

Ingrediënten:

- 2 bananen

- Flinke hand bevroren bosvruchten

- 2 dadels

- 1 el amandelpasta

- 1 zakje açaipulp

Bereiding:

- Laat de açaipulp ontdooien door het zakje in warm water te leggen

- Schil ondertussen de bananen en ontpit de dadels

- Meng alle ingrediënten tot een gladde smoothie in de blender

- Serveer in een schaaltje met je favoriete toppings

 

Optionele toppings: kokosrasp, versfruit, granola, superfoods 

Ga je dit ontbijtje maken? Laat het me weten in de reacties of tag je creatie met #blackbirdsandcakes op social media!

Commentaar schrijven

Commentaren: 12
  • #1

    Claire (zondag, 26 februari 2017 02:08)

    Oeehh wat ziet dit er weer lekker uit! Mag ik vragen waar jij je acai vandaan haalt?! Ik kan het nergens vinden.

  • #2

    Marieke (zondag, 26 februari 2017 04:00)

    Wat een prachtige foto! Ik vind dit heel lekker, vooral met yoghurt in plaats van banaan. Dan wat granola en vers fruit erop, yum!

  • #3

    Merel (zondag, 26 februari 2017 14:48)

    @Claire: Ik koop de mijne bij Ekoplaza van het merk 'Acai2Juice'. Hij staat in de vriezer, daar staat ook acai sap van dit merk. Ze verkopen ook Acai poeder maar dat vind ik minder lekker.

  • #4

    Merel (zondag, 26 februari 2017 14:49)

    @Marieke: Dankje, wat lief! :) dat klinkt heerlijk, ga ik ook eens proberen!

  • #5

    Nathalie (dinsdag, 28 februari 2017 01:48)

    Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! �

  • #6

    Merel (dinsdag, 28 februari 2017 02:36)

    @Nathalie: Dankjewel :) het is ook erg lekker, zeker een aanrader!

  • #7

    Benthe (dinsdag, 28 februari 2017 03:43)

    Ik heb het al vaak langs zien komen op sociale media, maar eigenlijk nog nooit een recept gevonden of gelezen waarom het zo'n gezond ontbijtje is. Vanwege de antioxidanten dus :) leuk, ik ga hem ook eens uitproberen. De foto ziet er in ieder geval heerlijk uit!

  • #8

    Lysanne (dinsdag, 28 februari 2017 12:55)

    Nomnom! Dat ziet er lekker uit! Ik ben totaal niet bekend met acai (hoe maak je dat gekke haakje onder de c?!). Waar smaakt het naar? Je maakt trouwens echt super mooie foto's!

  • #9

    Romy (woensdag, 01 maart 2017 00:20)

    Wauw, dat ziet er heerlijk uit. En wat een geweldige foto!

  • #10

    Merel (woensdag, 01 maart 2017 01:13)

    @Benthe: Dankje! :) ik ben benieuwd of je het lekker gaat vinden.

  • #11

    Merel (woensdag, 01 maart 2017 01:16)

    @Lysanne: Dat gekke haakje heb ik gekopieerd, geen idee hoe je dat kunt typen, haha. Het heeft een bes/chocolade-achtige smaak.. Erg apart om te omschrijven maar super lekker! Bedankt voor het lieve complimentje.

  • #12

    Merel (woensdag, 01 maart 2017 01:17)

    @Romy: Dankjewel! :)