· 

We <3 Spirit

Wij houden van Spirit! Dus toen we laatst een dagje in Amsterdam waren, was de keuze voor een lunchplek snel gemaakt. Voor degene die nog niet zo bekend zijn met het concept, in dit blog geef ik een kleine introductie en kan je lezen wat ik er van vind!

Spirit is een buffetrestaurant dat je kunt vinden in Rotterdam en tegenwoordig ook in Amsterdam. Bij Spirit schep je op van het buffet, je bord wordt gewogen, en de prijs wordt bepaald aan de hand van het gewicht van je  bord.

En Spirit is niet zomaar een buffet, bij Spirit is namelijk al het eten 100% vegetarisch, bio en super lekker! Het grootste deel van het buffet is zelfs veganistisch! De gerechten bij Spirit worden aan de hand van het seizoen gekookt.

De vestiging in Amsterdam bevind zich aan de Czaar Peterstraat 2A, het restaurant heeft een open en lichte uitstraling. De houten meubels en planten geven de grote ruimte een intieme uitstraling.

Ik vond het enorm moeilijk om mezelf in te houden met opscheppen, en dat is dan ook wel te zien aan mijn volle bord (oeps). Maar op het kleurrijke buffet staan nu eenmaal zoveel leuke gerechtjes, dat het lastig is om een keuze te maken. Alleen al van de salades raak ik enthousiast!

Mijn favoriet? De tempeh salade met sperzieboontjes, die is namelijk te lekker om te laten liggen! 

En wanneer we dan toch al aan het zondigen zijn mogen we ook best een toetje voor de lunch! Ook zijn de vegans niet vergeten, er zijn diverse taartjes, schepijs en crumbles. Alle toetjes bij Spirit zijn naast om je vingers bij af te likken, ook nog een vrij van geraffineerde suikers. Toch wel zo fijn dat wanneer ik al iets te veel heb gegeten, niet ook nog eens met een gigantische suikerdip zit te kijken.

Conclusie: je mag een etentje bij Spirit echt niet missen! Er is volop keus, het eten is lekker en het krijgt een dikke plus omdat alles bio is. Let wel een beetje op wat je opschept, wanneer je overenthousiast wordt (en geloof me, dat wordt je) dan wordt het namelijk wel prijzig.

Ook fan van Spirit? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Cynthia (zondag, 05 maart 2017 05:30)

    Dat ziet er sfeervol uit. Dat vind ik voorwaarde 1! Daarnaast kan vegetarisch zo lekker zijn. Thanx voor je tip!

  • #2

    Merel (dinsdag, 07 maart 2017 04:15)

    @Cynthia: Het eten is er zo lekker! Je zult niet door hebben dat het vega is hoor :) laat me weten wat je er van vond!