· 

Hotspot Utrecht: Dogma

Ik heb weer een hele fijne vegan friendly hotspot ontdekt! Dogma is een enorm toffe hotdog bar in Utrecht, en het aller tofste moet ik jullie nog vertellen! Ze serveren er namelijk ook een vegan hotdog.

Toen ik voor het eerst hoorde dat er een hotdog bar was geopend in Utrecht die zowaar een vegan hotdog serveerde, was ik gelijk verkocht. En toen ik dit nieuws aan Jeroen vertelde was hij zelfs nog enthousiaster. Hij houdt enorm van vegan fastfood opties dus ik had al gelijk door dat ie hier blij van ging worden.

We moesten hier dus echt een bezoekje aan brengen. En toen we laatst nog een lunch tussenstop zochten voor ons ritje naar Den Haag was keuze al snel gemaakt: we ging eten bij Dogma! 

Dogma vind je aan de Voorstraat 17, waar je overigens nog veel meer toffe plekken kunt vinden. Het interieur is strak en industrieel met veel hout. De hotdogs worden geserveerd op een houten plank en ook het bestek is van hout.

Op het menu vind je verschillende soorten hotdogs. Op veel vlees varianten is een vega optie mogelijk, en ze hebben ook glutenarm brood als optie. Er is een vegan optie, die draagt de naam de Vrome Vreter. We gaan beide voor deze vegan hotdog en nemen er een Fritz frisdrank bij.

Verwacht trouwens geen typische hotdog met rookworst smaak. De hotdog doet ons meer denken aan falafel, de toppings zijn wel typische voor hotdogs: zuurkool, ui, ketchup, gegrilde paprika, krokante uitjes en mais. Maar is ie ook lekker? Ja! Wij vonden de hotdog echt heerlijk. Het broodje is goed gevuld en de smaken passen goed bij elkaar. We deelde een zakje huisgemaakte frietjes. Dit was eigenlijk een beetje te veel van het goede voor de lunch, maar we konden de frietjes niet laten staan omdat ze er zelfs vegan mayo bij serveerde! 


Wij vonden Dogma een echte aanrader voor wanneer je in Utrecht bent en zullen hier zeker terug gaan! Echt super fijn dat je als vegan ook op dit soort plekken terecht kunt. Ga jij Dogma bezoeken? Laat me dan weten wat er van vindt in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Amke (zondag, 12 maart 2017 04:19)

  Dit klinkt geweldig! Nu ik ga terugverhuizen naar Utrecht zijn dit echt hele welkome tips, hier ga ik zeker heen!

 • #2

  Merel (maandag, 13 maart 2017 14:38)

  @Amke: Het is echt een geweldig fijne plek! Zo fijn dat je op steeds meer plekken meer kan eten dan alleen een saaie salade en friet!

 • #3

  VergaderenUtrecht (maandag, 27 maart 2017 05:36)

  Wat een heerlijke broodjes hebben ze hier altijd, kom er vaak! Esther