Makkelijke linzen curry

Sinds ik wat meer budget bewust ben geworden staan er steeds vaker bonen en peulvruchten op het menu. Dat in combinatie met curry of soep zijn nieuwe favorieten geworden! Het is goedkoop, makkelijk en o zo heerlijk. Vandaag op het menu: deze makkelijke vegan linzen curry.

Voor 4 royale porties

 

Ingrediënten:
- 1,5 el komijnzaad

- 2 teentjes knoflook

- 800 ml tomaten blokjes

- 1 cm gember

- 1 tl zout

- 1 el kurkuma

- 1 cup groene linzen

- 1tl cayennepeper

- 1 el kokosolie

- 250 ml water

- 400 ml volle kokosmelk

- 10 cherry tomaten

- Handje peterselie

- Handje cashewnoten

Optioneel: 375g rijst

Bereiding:

- Spoel de linzen af in zeef, onder stromend water
- Snijd de knoflook en gember fijn

- Verwarm de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de komijnzaadjes in ongeveer 1 minuut bruin

- Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten mee

- Voeg de tomaten blokjes met sap, kurkuma en het zout toe en breng aan de kook terwijl je regelmatig roert. Kook ongeveer 5 minuten

- Voeg de linzen, cayennepeper en het water toe en breng opnieuw aan de kook

- Dek de pan af en laat de curry 40 minuten pruttelen. Roer regelmatig en voeg naar wens water toe wanneer de curry te dik wordt

- Halveer ondertussen de cherrytomaten

- Wanneer de linzen zacht zijn, ongeveer na 40minuten, voeg je de gehalveerde cherrytomaten en de kokosmelk toe en laat je alles nog 5minuten zonder deksel pruttelen.

- Hak ondertussen de peterselie

- Serveer met peterselie, cashewnoten en optioneel met rijst

Dit is op het moment absoluut mijn favoriete curry! Ga jij hem maken? Laat het me dan weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes!

Commentaar schrijven

Commentaren: 25
  • #1

    Anne-Sophie (woensdag, 08 maart 2017 06:38)

    Curry! <3 Als studente leef ik op budgetreceptjes, dus deze komt op m'n pinterest. Dankje voor het recept!

  • #2

    Annemiek (woensdag, 08 maart 2017 11:58)

    Alternatief voor kokosmelk is de kookroom van provamel. Nog steeds vegan maar minder dodelijk (in het geval van mijn man)

  • #3

    Merel (donderdag, 09 maart 2017 01:13)

    @Anne-Sophie: Leuk! :) laat het me weten wanneer je m gaat maken!

  • #4

    Merel (donderdag, 09 maart 2017 01:15)

    @Annemiek: Is je man allergisch voor kokosmelk? Wat vervelend! Gelukkig kan je met kookroom alsnog geniet van deze curry!

  • #5

    Cynthia (donderdag, 09 maart 2017 04:01)

    Heerlijk!! Dit ga ik zeker eens proberen. X

  • #6

    Sandra (donderdag, 09 maart 2017 05:22)

    Het ziet er ZO lekker uit! Ah, ik wil het ook haha. Wel balen van de kokosolie en kokosmelk, want dat mag ik allebei niet... Maar hey, het ziet er wel heeeer-lijk uit hoor!

  • #7

    Rianne (donderdag, 09 maart 2017 05:22)

    Ziet er heerlijk uit! Goede tip voor het eten voor vanavond! Thankss

  • #8

    Rachel Kromdijk (donderdag, 09 maart 2017 07:10)

    Het ziet er erg smakelijk uit zeg, jum!

  • #9

    Hailey (donderdag, 09 maart 2017 07:38)

    Dit ziet eruit als een heel lekker recept! Ik had me voorgenomen om vaker een rijstgerecht te maken, want dat doe ik niet zo vaak! Dit recept ga ik dus onthouden!

  • #10

    Gerard (donderdag, 09 maart 2017 08:55)

    Je bent de cashews vergeten in het recept.

  • #11

    gerard (donderdag, 09 maart 2017 09:13)

    en de koriander! :)

  • #12

    Mariëlle (donderdag, 09 maart 2017 11:34)

    Mmm, ik maakte in Sri Lanka kennis met linzen curry, love it!

  • #13

    Charel (donderdag, 09 maart 2017 12:35)

    Ziet er heerlijk uit!

  • #14

    Romy (donderdag, 09 maart 2017 13:57)

    Wauw, dat ziet er goed uit! Een combinatie van al mijn favoriete ingrediënten <3

  • #15

    Ivo Claus (zaterdag, 11 maart 2017 04:48)

    Hoi Merel,

    We gaan dinsdag en woensdag je recept proberen :-)

    Groetjes, Ivo en Marieke

  • #16

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:13)

    @Cynthia: Laat het me weten hoe je het vond! X

  • #17

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:15)

    @Sandra: Oh wat naar :( je zou het kunnen vervangen door olijfolie en kookroom aangeleng met wat water/melk.

  • #18

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:17)

    @Rianne: Laat je het me weten hoe je m vond? :)

  • #19

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:18)

    @Rachel: Dat is het ook zeker! Ga je m ook proberen?

  • #20

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:19)

    @ Hailey: Super leuk! Wij eten misschien iets te vaak rijst/noodle gerecht, ik ben er echt dol op!

  • #21

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:20)

    @Gerard: Oeps! De cashews heb ik erbij gezet, de koriander is peterselie ;)

  • #22

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:22)

    @Marielle: ik ga zelf in September naar Sri Lanka, super benieuwd naar het eten daar!

  • #23

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:25)

    @Charel: Dankje, dat is ie ook echt!

  • #24

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:26)

    @Romy: Dankje! Super leuk om te horen. Ik ben benieuwd of je m ook gaat maken! :)

  • #25

    Merel (zaterdag, 11 maart 2017 09:28)

    @Ivo & Marieke: Leuk om te horen! Laten jullie het me weten hoe het heeft gesmaakt?