Glutenvrije appel pannenkoekjes

Zondag is mijn lievelingsdag van de week! Lekker rustig opstaan, weinig op de planning en een beetje in en om het huis bezig zijn. Alles voelt net een stukje mee relax op Zondag! En bij zondag hoort natuurlijk ook een extra lekker ontbijtje, zoals deze glutenvrije appel pannenkoekjes waarvan ik vandaag het recept deelt.

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

Voor de pannenkoekjes:

- 200 g boekweitmeel

- 2 tl bakpoeder

- 2 el ahornsiroop

- Snufje zout

- 1/2 tl vanillepoeder

- 1 el kaneel

- 350 ml amandelmelk

- 2 el gesmolten kokosolie

- 1 lijnzaad"ei" (1 el gebroken lijnzaad + 3 el water)

- 1 zoete appel

Voor de caramel appels:

- 1 zoete appel

- 2 el kokosbloem suiker

- 1 el kokosolie

- 5 el water

- 1 tl kaneel

Bereiding:

Voor de pannenkoekjes:

- Meng 1 el gebroken lijnzaad met 3 el water en zet 5 minuten aan de kant

- Meng het boekweitmeel, de bakpoeder, zout, vanille poeder en kaneel met elkaar

- Meng de amandelmelk, de ahornsiroop, het lijzaad"ei" en de kokosolie met elkaar

- Schenk beetje bij beetje het natte mengsel bij het droge mengsel en vouw het rustig in elkaar tot dat het net gemengd is

- Laat het beslag minimaal 10 minuten rusten

- Schil de appel en snijdt in kleine stukjes

- Vouw de appel stukjes door het beslag

- Verwarm een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur

- Neem 1/4 cup van het beslag en breng het over naar de hete pan

- Keer de pannenkoek als er bubbels ontstaan op de bovenkant

- Als je de pannenkoek hebt gekeerd bak je de andere kant 1a2 minuten

- Herhaal tot het beslag op is

Voor de caramel appels:

- Schil de appel en snijdt in partjes

- Meng alle ingrediënten op de appel na in een pan en verwarm

- Als de saus gemengd is, voeg je de partjes appel toe aan de pan

- Bak de appelpartjes in ongeveer 5 minuten zacht en bruin

Serveren:

- Verdeel de pannenkoekjes over twee borden, serveer met de caramel appels en de resterende caramel 

Ik ben super benieuwd wat je van dit ultieme zondagochtend ontbijt vond! Laat je het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes?

Commentaar schrijven

Commentaren: 0