Sushi sandwich

Ik ontdekte een nieuwe vorm van sushi, en dat moest ik dus proberen: de sushi sandwich, ook wel onigirazu genoemd. Het is een makkelijke manier van sushi maken doordat je niet hoeft te rollen. En het is ook nog eens een super fijne to-go lunch. Tijd voor een recept dus!

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

- 300 g sushi rijst

- 4 el rijstazijn

- 150 g rode kool

- Sap van 2 limoenen

- 1 el ahornsiroop

- 3 wortels

- 1 avocado

- Handje spinazie

- 8 radijsjes

- Sesamzaadjes

- 1/2 komkommer

- Sojasaus

- 6 norivellen

Bereiding:

- Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking, meng na het koken met 2 el rijstazijn en laat afkoelen

- Snijd de rode kool fijn en meng met het sap van 2 limoenen, 2 el rijsazijn en 1 el ahornsiroop, laat minimaal 30 minuten marineren

- Rasp de wortels grof, snijd de avocado, komkommer en radijs in plakjes

- Leg een norivel voor je in een ruit, beleg hierop een vierkant met rijst (zie foto) en beleg met de spinazie, avocado, kool, radijs, wortel, sesamzaadjes en/of komkommer

- Vouw het norivel dicht als een envelop (zie foto): vouw steeds een hoek naar het midden, maak de naden nat zodat ze blijven plakken

- Keer de sushi sandwich om en laat met de naden naar beneden op een bord rusten

- Herhaal en maak de overige sushi sandwiches

- Snijd de sandwich horizontaal door midden en serveer met sojasaus

Ik ben enorm benieuwd naar hoe die van jou zijn geworden! Laat je het me weten?

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Aurély (donderdag, 16 maart 2017 06:09)

    Dit ziet er fantastisch uit ! Veel leuker dan het oprollen van de sushi's !

    Dankje voor het delen van deze tof idee

  • #2

    Merel (vrijdag, 17 maart 2017 01:44)

    @Aurely: Ik vind het er ook echt heel gezellig uit zien :) laat het me weten als je m gaat proberen!