· 

Getest: 3x vegan conditioner

The struggle is real: het vinden van een fijne diervriendeijke conditioner blijkt geen vegan piece of cake.. Na meerdere shampoo's te hebben geprobeerd die mijn haar enorm verzwaarde had ik mijn hoop gevestigd op deze 3 conditioners. Wat ik er van vond en welke het uiteindelijk is geworden? Dat lees je in dit blog.

De merken die ik heb getest

- Lush Veganese

- Yes to.. Cucumbers

- Inecto coconut

First up: Lush Veganese

Ik ben zelf enorm fan van de producten van Lush dus deze toen de Veganese conditioner mij werd aangeraden in de winkel was ik meteen enthousiast. De conditioner zou niet verzwaren, je haar zacht en glanzend maken en ook nog eens de hoofdhuid kalmeren. Dit zijn voor mij allemaal punten die belangrijk zijn voor een fijne conditioner.

Ingrediënten:

Lavendelinfusie (Lavandula angustifolia), Agar Agar-gel (Gelidium cartilagineum), Rozemarijninfusie (Rosmarinus officinalis), Polyquaternium-88, Cetearyl Alcohol, Propyleen Glycol, Cetearyl Alcohol en Sodium Lauryl Sulfaat, Citroenolie (Citrus

limon), Benzoë Resinoïde (Styrax tonkinensis), Vers Biologisch Citroensap, Limonene, Parfum, Methylparabeen, Propylparabeen

Voordelen:

- De conditioner verzwaart niet

- De geur vind ik erg lekker, het is citroen-achtig, maar je moet hier wel van houden

Nadelen:

- De conditioner is niet super makkelijk aan te brengen waardoor je veel nodig hebt

- Mijn haar wordt snel weer vet

- De prijs (€7,45 / 100ml)

Oordeel:

Ondanks de hoge verwachtingen bevalt de Veganese niet goed. Hoewel de conditioner niet verzwaart, wat ik super fijn vind, is ie lastig aan te brengen. Ook worden mijn lokken niet zacht en mijn haar wordt na 2 dagen al weer vet.

Yes to.. Cucumbers

Ik las enorm veel goede recensies over de Yes to Cucumbers conditioner. Deze conditioner is speciaal ontwikkeld om gekleurd haar te beschermen. De conditioner belooft  vocht inbrengend te zijn en helpt om klitten te voorkomen.

Ingrediënten:

Water, Cucumis Sativa (Cucumber) Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Peucedanum Graveolens (Dill Extract), Capsicum Annuum (green pepper extract), Maris Aqua (Dead Sea Water), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Magnesium Chloride, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (Chamomile), Olea Europaea (Olive) Oil, Brassica Oleracea Italica Seed Oil (broccoli), Benzyl Alcohol, Spinacia Oleracea Leaf Extract (spinach), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Calendula (Calendula Officinalis) Flower Oil, Maris Limus Silt Extract, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Parfum/Fragrance, Triticum Vulgare Wheat Germ Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Peel Extract, Lactic Acid, Centaurea Cyanus (Cornflower) Flower, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Dehydroacetate Acid.

Voordelen:

- De conditioner verzwaart niet

- De geur is lekker fris

- Makkelijk aan te brengen

- Het geeft je haar veel volume

- De prijs (€2 / 100 ml)

Nadelen:

- Mijn haar wordt zacht, maar het mag beter

- Ook de glans mag net wat beter

Oordeel
Over het algemeen ben ik zeer enthousiast voor deze conditioner. Het is een lekkere grote fles voor een goede prijs en hij is op veel plekken verkrijgbaar. De conditioner is makkelijk aan te brengen, en geeft mijn haar mega veel volume. Ik ben tevreden met de glans en zachtheid van mijn haar na het gebruik van de conditioner, maar het mag van mij nog net een beetje meer.

Last but not least, Inecto coconut

De laatste conditioner die ik testte is de coconut conditioner van Inecto. Ik las al veel fijne ervaringen met dit merk, dus deze mocht niet ontbreken in mijn zoektocht naar de fijnste vegan conditioner. Deze conditioner is voedend voor droog en beschadigd haar en belooft glanzende en doorkambare lokken.

Ingrediënten:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Parfum, Stearyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Sodium Benzoate, Citric Acid.

Voordelen:

- Je hebt maar een beetje nodig voor zacht haar

- Lekkere geur, kokos is snel too much maar dit is precies goed!

- De prijs (<€1/ 100ml)

- Zacht en glanzend haar

- Lekker veel volume

Nadelen:

- Daar kan ik heel kort over zijn: die heb ik niet!

Oordeel:

Dit is absoluut mijn nieuwe favoriete conditioner! Hij voldoet aan alle punten die voor mij belangrijk zijn: doei pluizig haar en hallo glanzende en lekker ruikende lokken! Mijn haar wordt niet snel vet en voelt niet zwaar. De fles is lekker groot, en mega budgetvriendelijk. De prijzen verschillen tussen de €2 - €5 voor een fles van 500ml.

Dit was mijn allereerste beauty artikel. Ik ben dus super benieuwd wat jullie er van vinden! Zouden jullie meer van dit soort groene beauty reviews willen lezen? En natuurlijk ben ik ook super benieuwd welke diervriendelijke conditioner jullie gebruiken!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Marieke (zaterdag, 18 maart 2017 08:08)

  Leuk om te lezen! De Yes To Cucumbers conditioner heb ik ook gereviewed en ik vind 'm erg fijn! Ik ben nu ook wel erg benieuwd naar die van Inecto.

 • #2

  Charel (zondag, 19 maart 2017 12:27)

  Hele fijne tips! Dankje voor je reviews!

 • #3

  Merel (dinsdag, 21 maart 2017 04:41)

  @Marieke: Ik vind m ook echt een goede twee in mijn test. Inecto is zeker de moeite waard! :)

 • #4

  Merel (dinsdag, 21 maart 2017 04:42)

  @Charel: Thanks! Ik hoop dat je er wat aan hebt :)