Rode bieten risotto

Zoals jullie misschien wel weten, hou ik enorm veel van koken. Maar eigenlijk kan ik mezelf er vaak niet toe zetten. Wanneer ik een lange dag op het werk heb gehad en ik kom thuis wil ik eigenlijk het liefst met een dekentje op de bank kruipen en Netflix kijken.

Wat mij enorm helpt om op zo'n moment toch de keuken in te springen en er vol nieuwe energie uit te komen. Is om te bedenken waar ik echt zin in heb om te eten. Zo wordt die extra moeite die je moet doen, omgetoverd in iets extra lekkers! Ik improviseerde laatst op zo'n dag deze rode biet risotto, vandaag deel ik het recept met jullie!

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

- 320 g risotto rijst

- 3 middelgrote rode bieten

- 3 el olijfolie

- 3 takjes tijm

- 3 takjes munt

- 1 L groentebouillon

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 5 el cashew room (100g geweekte ongebrande cashewnoten + 75ml water) te vervangen door kant en klare plantaardige room zoals sojaroom

Voor de salade:

- 150 g rucola

- 10 zongedroogde tomaten

- 1 avocado

- 4 el edelgistvlokken

- Handje pistache noten

Bereiding:

- Kook de 3 bieten met schil in ongeveer 30 minuten gaar en laat afkoelen

- Schil de biet en snijdt de biet in kleine blokjes van 1x1cm

- Snijd de ui en knoflook fijn, en hak de tijm en munt blaadjes

- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 4 minuten

- Doe de risotto rijst bij de ui en knoflook in de pan en bak kort tot er een laagje olijfolie om alle rijstkorrels zit

- Zet het vuur naar middel-laag

- Voeg een scheutje groentebouillon toe aan de pan en blijf roeren tot de risotto bijna al het vocht heeft opgenomen, voeg dan weer een scheutje bouillon toe

- Herhaal dit tot de risotto gaar is, het is belangrijk dat je goed roert en de rijst niet droog mag koken dit duurt ongeveer 30 minuten

- Roer tijdens de laatste 3 minuten de blokjes biet door de risotto

- Voeg tijdens de laatste minuut de room en de kruiden toe en meng

- Verdeel de risotto over 4 borden en maak af met de salade

Voor de salade:

- Snijd de avocado in plakjes, halveer de zongedroogde tomaten en hak de pistache noten

- Verdeel de rucola over 4 borden en maak op met de rest van de ingrediënten

Het kost even wat moeite maar dan heb je een heerlijk gerecht op tafel en kan je de rest van de avond heerlijk Netflix kijken met een dekentje! Het is de moeite waard hoor, geloof me. Laat me weten wat je van het recept vind in de reacties!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0