· 

Hotspots: Vegan Gent

Afgelopen weekend gingen we een dagje naar Gent. Gent is een leuke bestemming voor een weekendje weg, het is dichtbij, heeft een mooi historisch centrum en heel veel hippe hotspots! Ik zette al deze vegan hotspots in Gent voor je op een rijtje.

Peaberry

Onze eerste stop in Gent was bij Peaberry coffee bar. De coffee bar vind je om de hoek bij de grote Sint Baafs kathedraal aan de rand van het centrum. Bij binnenkomst valt de inrichting al gelijk op, het is licht en Scandinavisch ingericht en het ziet er super gezellig uit! Bij Peaberry serveren ze naast koffie ook ontbijt, lunch en taartjes. Ze hebben een aantal vegan opties op de kaart. Wij gingen voor een pecan taartje en een banaan caramel taart, een home made limonade en een matcha latte met kokosmelk. Een goed begin van de dag!

La Botaniste

Over La Botaniste had ik al gelezen en stond boven aan mijn lijstje. La Botaniste is een vegan restaurant en wijnbar in een, een bijzondere combinatie dus! Het interieur is ook bijzonder, op het eerste gezicht lijkt het namelijk alsof je in een apotheek bent binnen gelopen. Maar als je beter kijkt zie je allemaal lekkere gerechtjes staan. 
Op de menu kaart vind je verschillende kleine gerechtjes zoals springrolls, sushi of een zeewier-salade. Als hoofdgerecht kan je kiezen voor een van de verschillende foodbowls, of er zelf eentje samenstellen. Het is lastig een keuze te maken want klinkt heerlijk! We gaan uiteindelijk voor de Tajine bowl, Curry bowl met Gentse kimchi en als voorafje nemen de zeewier-salade met crackers. Het ziet er allemaal enorm goed verzorgd uit en het smaakt ook goed. Ik ben echt fan van dit concept, dikke aanrader dus!

Moor & Moor

Ook Moor & Moor stond, net zoals La Botaniste, op onze to-do lijst voor Gent! Het is een diverse winkel waar je terecht kunt voor verpakkingsvrije boodschappen, bio producten of take-away. Maar ook in de winkel, of op het terras kun je heerlijk zitten met een drankje, hapje of taartje. 
Ik was opslag verliefd op deze plek en zou er echt enorm blij van worden als we zoiets in Nijmegen zouden krijgen. Het interieur is licht, en door de spiegels op het plafond oogt het nog ruimtelijker en lijken er dubbel zoveel planten! En ook van de producten ben ik fan, het verpakkingsvrije assortiment is groot en ze hebben ook een aantal vegan producten. En minstens zo belangrijk: de taart is heerlijk!

Eat love pizza

Voor het diner kozen we voor pizza! Nu is pizza eigenlijk altijd goed, maar als vegan helaas vaak wat saai. Maar dat is absoluut niet het geval bij Eat Love Pizza! Er stond een vegan pizza op de kaart, deze was belegd met bloemkool, pompoen, geroosterde wortel en zoete aardappel. Als saus was er een pompoen-curry saus gebruikt en de pizza werd afgemaakt met nootjes. Ook gasten met een gluten intolerantie kunnen hier goed terecht, daar maken ze namelijk speciale bodems voor. We hadden het laatste plekje in het restaurant, reserveren is aan te raden dus! Ga hier overigens niet heen wanneer je een budget hebt, voor 2 pizza's en een fles water betaalde wij namelijk €50. Achteraf gezien misschien wat duur, maar het was wel erg lekker!

Winkelen in Gent

Naast vegan eten kan je ook prima winkelen in Gent. We shopte onder andere bij Lush en Dille & Kamille. Maar de leukste winkels vind je in de wijk rondom Moor & Moor, waar je diverse kleine ondernemingen vindt. De leukste winkels vonden wij: Huiszwaluw, T2 Vintage en verpakkingsvrije winkel Ohne. En bij Belgie horen natuurlijk bonbons, als vegan kun je terecht bij Chocolou waar ze de heerlijke bonbons van Confiserie Jonas verkopen. We ontdekte ook de fair fashion winkel Supergoods waar we een leuk gesprek hadden met de eigenaresse, ze verkoopt hier onder andere merken als Armed Angels, MUD Jeans & People's Tree.

Geïnspireerd geraakt? Gent is absoluut de moeite waard om te bezoeken! En vergeet naast al het shoppen en eten niet de kathedralen en het kasteel te bezoeken, en natuurlijk te geniet van een Belgisch biertje!

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Sofie (woensdag, 29 maart 2017 04:15)

  Ohhh, dat interieur van Botaniste! Leuke plekjes, ik kende ze nog niet!

 • #2

  Stéphanie B. (donderdag, 30 maart 2017 07:53)

  Oh ik herken de Curry bowl van de Botaniste, die zijn echt lekker!
  Leuke sfeer beelden.

 • #3

  Bente (vrijdag, 31 maart 2017 03:58)

  Gent ligt niet helemaal om de hoek voor mij maar het ziet er wel uit als erg leuke hotspots!

 • #4

  Merel (vrijdag, 31 maart 2017 04:09)

  @Sofie: Ja echt zo mooi! Het zijn stuk voor stuk aanraders, en sowieso is Gent een heerlijke stad :)

 • #5

  Merel (vrijdag, 31 maart 2017 04:10)

  @Stephanie: Ja lekker he! Ik hou ook echt enorm van kimchi dus het was extra lekker :)

 • #6

  Merel (vrijdag, 31 maart 2017 04:11)

  @Bente: Gent is super leuk om een nachtje te verblijven, er is meer dan genoeg te zien!

 • #7

  Sanne (zondag, 09 juli 2017 04:03)

  Ooooo Merel this makes me so happy! Dankjewel dat je me deze link stuurde, ik word hier helemaal blij van, haha! <3

 • #8

  Nicoll (maandag, 31 juli 2017 13:14)

  Eind van de week gaan Max en ik een dagje naar Gent. Dankjewel voor de leuke tips, we gaan er gebruik van maken!

 • #9

  Merel (dinsdag, 01 augustus 2017 00:56)

  @Nicoll: Wat fijn! Gent is echt een leuke stad, veel plezier!

 • #10

  Marjolein (zondag, 15 oktober 2017 09:17)

  Bedankt voor de tips! Komende week ga ik met mijn lief een paar dagen naar Gent, het Vegan/Vega-Walhalla. Na het lezen van jouw blog heb ik er nog meer zin in, woohoo!

 • #11

  Suzanne (woensdag, 22 november 2017 14:48)

  Super leuke tips! La Botaniste staat nu ook bovenaan mijn lijstje haha!