Carrot hot dogs

Ik ben zo iemand die haar goede voornemens, en dan vooral haar gezonde voornemens, lastig vol houdt. Wanneer ik mezelf voorneem iedere avond yoga te gaan doen, plof ik na een aantal dagen op de bank met chocolade en Netflix. En wanneer ik denk vanaf vandaag ga ik alleen nog maar gezond eten, eet ik aan het eind van die week het liefst taartjes en een goede vegan burger.

Maar gelukkig zijn er voor mensen zoals ik prima gezonde alternatieve voor al je guilty pleasures! Zo maakte ik laatst deze plantaardige variatie op hotdogs: wortel hot dogs!Het smaakt zelfs zo lekker dat je niet kan geloven dat je iets "gezonds" aan het eten bent! Geloof me, met dit recept wordt zelfs je man enthousiast om gezond(er) te gaan eten.

Voor 4 hotdogs

Ingrediënten:

- 4 wortels, gebruik middel grote wortels die een worst vorm hebben

- 150 ml groentebouillon

- 30 ml appelcider azijn

- 2 el rijstazijn

- 2 el sojasaus

- 1 el liquid smoke

- 1/2 tl paprika poeder

- 1 tl gemalen mosterdzaadjes

- 1/2 tl knoflookpoeder

- 1 tl komijn

- 1/4 tl zwarte peper

- 2 el olie

- 4 broodjes

Optionele toppings: augurk, tomaat, ui, rode kool, zuurkool, spinazie, avocado

Optionele sausjes: ketchup, pesto, mosterd, vegan mayo

Bereiden:

- Meng in een pannetje de bouillon, appelcider en rijst azijn, de sojasaus, liquid smoke en alle specerijen. Breng langzaam aan de kook en laat ongeveer 5 minuutjes zacht pruttelen.

- Schrap de wortels en snijdt de uiteindes op zo'n manier dat het op een worstje gaat lijken

- Meng de wortels met de olie en leg ze in een kleine ovenschaal

- Haal de marinade van het vuur en giet over de wortels in de ovenschaal

- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en laat minimaal een halfuur marineren

- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden

- Ondertussen snijdt je de toppings en bak je de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de wortels 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie

- Haal na 20 minuten de folie van de ovenschaal en bak nog eens 30 minuten in de oven tot dat de wortels zacht van binnen zijn

- Snijd de broodjes in de lengte open, beleg met je favoriete toppings en sausjes en leg de "worstjes" op het broodje

Laat je me weten hoe je vond? Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Gebruik #blackbirdsandcakes op social media zodat ik van jullie creaties kan meegenieten!

Recept geïnspireerd op het recept van Leites Culinara

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Lodi (vrijdag, 31 maart 2017 06:48)

    Ik weet niet of ik hier mee aan kan komen bij mijn kinderen, maar ik vind het idee wel heel erg leuk! En in eerste instantie had ik ook niet door dt het geen worstjes waren

  • #2

    Tessa (vrijdag, 31 maart 2017 07:37)

    Ik heb het idee volgens mij ook wel eens bij Thug Kitchen gezien, maar ik vond het zo bizar dat ik niet kon geloven dat het ook daadwerkelijk lekker was. Nu jij er ook zo enthousiast over bent moet ik het wellicht toch maar eens proberen. Het ziet er in elk geval heerlijk uit en ik moet toegeven dat ik een goede hotdog op z'n tijd best mis als vegetariër.

  • #3

    Iris (vrijdag, 31 maart 2017 09:16)

    Jemig, wat ziet dit er mega lekker uit <3

  • #4

    Merel (zaterdag, 01 april 2017)

    @Lodi: Als je ze wat meer verstopt in het broodje en er niets van zegt zullen ze het misschien niet eens merken! Of laat je kinderen meehelpen met de broodjes beleggen zoals bij pizza, dat helpt enorm met de eet-belevenis! :)

  • #5

    Merel (zaterdag, 01 april 2017 04:11)

    @Tessa: Het is een super raar idee maar door de liquid smoke proef je helemaal geen wortel smaak, maar meer een rookworst achtige smaak. Het is een enorm leuk recept om een keer te proberen!

  • #6

    Merel (zaterdag, 01 april 2017 04:11)

    @Iris: Dankje! <3 lief :)