Vegan paas brunch: 5 recepten

Nog maar een klein weekje tot Pasen. Ik heb afgelopen weekend al een soort pre-paas brunch gehouden en vandaag deel ik maar liefst 5 vegan paas brunch recepten met jullie!

Mini frambozen-cheesecake tarts

Wat past er nu meer beter bij de lente dan een lekker frisse frambozen cheesecake! Met dit recept maak je twee kleine taartjes waar je met 4 personen van kunt eten. Een prima toetje voor de brunch, of lekker bij de koffie!

Ingrediënten

Voor de vulling:

- 100 g cashewnoten, minimaal 3 uur geweekt in water
- 6 el volle kokosmelk

- 6 el kokosolie

- 1 tl vanillepoeder

- Sap van 1/2 limoen

- 1 el ahornsiroop

- Handje (bevroren) framboos

Voor de bodem:
- 100 g dadels, ontpit

- 100 g hazelnoot, of andere nootjes
- 1 el cacaopoeder

- Snufje zout


Bereiding

Voor de bodem:
- Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een plakkerig kruimel-achtig deeg
- Bedek 2 schaaltjes met plastic folie

- Verdeel het deeg over de bodem en langs de randen, druk goed aan

- Zet in de vriezer terwijl je de vulling maakt
Voor de vulling:

- Giet de cashewnoten af en spoel af met water

- Meng alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine tot een glad mengsel

- Verdeel de vulling over de twee bodems

- Laat minimaal 2 uur opstijven in de vriezer

- Top met besjes en paaseitjes 

Sinaasappel chocolademousse

Ken je die gekonfijte sinaasappel stukjes in chocolade uit de supermarkt? Zo smaakt deze vegan chocolademousse eigenlijk! De combinatie sinaasappel-chocolade doet het eigenlijk altijd goed. Vooral in de lente, en dus ook met Pasen.  Dit recept voor sinaasappel chocolademousse van avocado is genoeg voor een toetje voor 2 personen. Maar je kunt het ook prima aan 4 personen serveren tijdens een brunch. 

Ingrediënten

- 100 g pure chocolade

- Avocado

- 1 el ahornsiroop

- 6 el volle kokosmelk kokosmelk

- Rasp van 1 sinaasappel

- Sap van 1/2 sinaasappel

Bereiding

- Smelt de chocolade au bain marie

- Meng alle ingrediënten  in een keukenmachine  tot een gladde mousse

- Verdeel over 2 a 4 glaasjes

- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

- Top met extra sinaasappelrasp en chocolade(eitjes)

Scrambled tofu

Dit recept voor scrambled tofu maak ik regelmatig wanneer vrienden of familie bij ons komt lunchen. Het is eigenlijk altijd een succes! Super lekker met een beetje vegan mayo, avocado en brood! Met dit recept maak je genoeg scrambled tofu voor 4 boterhammen.

Ingrediënten

- 250 g tofu

- 3 zongedroogde tomaatjes

- Bosui

- 4 kalmata olijven

- 1el tomatenpurree

- 2 tl kurkuma

- 2 tl paprikapoeder

- 1tl sojasaus

- 1 el olijfolie

- Peper en zout

Bereiding

- Laat de tofu goed uitlekken

- Snij de zongedroogde tomaat, bosui en olijven in reepjes

- Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur

- Verkruimel de uitgelekte tofu boven de pan

- Voeg de tomatenpuree, sojasaus en specerijen toe en bak in 8 minuten gaar

- Voeg de overige ingrediënten toe en bak kort

- Serveer met brood en vegan mayo 

Quinoa salade met gegrilde asperge

Asperges mogen voor mij niet ontbreken in een paasbrunch. Ik ben echt dol op asperges, zowel de groene als witte asperges zijn mijn favoriete groenten ever! Dit recept maakt een lunch voor 2 personen of een bijgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

- 125 g quinoa

- 8 groene asperges

- 1 tl olijfolie

- 75g diepvries doperwtjes

- Avocado

- 6 radijsjes

- Bosui

- Handje gehakte munt

- Handje gehakte basilicum

- Sap van 1 limoen

- Sap van 1/2 citroen

- Peper en zout

Bereiding

- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

- Snijd de onderkant van de asperges en snijd in ze in drie gelijke stukken

- Meng de olie met de asperges en grill ze in ongeveer 8 minuten gaar

- Besprenkel de gegrilde asperges met citroensap 

- Snij de avocado in blokjes, bosui in reepjes en radijs in plakjes

- Meng alle ingrediënten voor de quinoa salade  in een schaal en serveer koud

Geroosterde wortel hummus

Geroosterde wortel hummus is een fijne variatie op de klassieke hummus. Het heeft een lekker fris kleurtje waarmee je jouw hele brunch opvrolijkt! Met dit recept maak je een flinke bak hummus. Zo heb je gelijk de lunch klaar voor de rest van de week. 

Ingrediënten

- 200 g wortel

- 1 tl olijfolie

- Teentje knoflook

- Blik kikkererwten

- Sap van citroen

- 1 el tahin

- 1 el olijfolie

- Snufje zout

- 1/2 tl Cayennepeper

- Warm water

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden

- Schrap de wortels en snij de wortel in plakjes van 1 cm

- Verdeel de olie over de wortels en rooster de wortels in ongeveer 20 minuten gaar 

- Meng alle ingrediënten, behalve het water, in keukenmachine

- Voeg beetje bij beetje warm water toe tot je een gladde dikke structuur krijgt

- Serveer met brood en extra cayennepeper

Hoe vieren jullie Pasen? En ga jij een van deze vegan paas recepten maken voor je familie? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes

Commentaar schrijven

Commentaren: 11
  • #1

    Joyce (maandag, 10 april 2017 02:19)

    Wow, wat ziet dit er allemaal lekker uit! Ik vind tofu scramble ZO lekker maar ik maak het echt bijna nooit tegenwoordig, echt een gemis eigenlijk :(

  • #2

    Merel (maandag, 10 april 2017 02:44)

    @Joyce: Dankje! :) Ik eet het ook niet zo vaak, ik kan niet goed tegen soja maar nu ik het zelf had gekookt kon ik er niet zo goed van af blijven!

  • #3

    Sytse - Het Groene Broertje (maandag, 10 april 2017 08:16)

    OMG, die sinaasappel chocolademousse, wat doe je me aan?

  • #4

    Merel (maandag, 10 april 2017 13:43)

    @Sytse: Die moet je echt proberen! Hij is best gezond toch :)

  • #5

    Anne-Sophie (dinsdag, 11 april 2017 04:29)

    Ok, nu heb ik officieel honger.
    Die sinaasappelchocomousse! Dat ik daar nog nooit was opgekomen!
    (verslaafd aan die orangettes en Pims als ik ben...)

  • #6

    Joanne (dinsdag, 11 april 2017 08:46)

    Ziet er allemaal zo lekker én leuk uit! :)

  • #7

    Merel (woensdag, 12 april 2017 00:28)

    @Anne-Sophie: Dan is dat recept zeker wat voor jou! Ze hebben echt precies wat Pims-achtig!

  • #8

    Mariëlle (woensdag, 12 april 2017 11:37)

    Oh oh oh, nom nom! Heel handig artikel :)

  • #9

    Christianne (woensdag, 12 april 2017 11:56)

    Ik ben een vraagje over de frambozentaartjes,
    Zijn het rauwe cashewnoten ?

  • #10

    Merel (donderdag, 13 april 2017 14:28)

    @Marielle: Thanks! :)

  • #11

    Merel (donderdag, 13 april 2017 14:29)

    @Christianne: ik gebruik ongebrande cashewnoten inderdaad. Daarmee krijg je de beste structuur.