· 

5 x makkelijke vegan recepten voor doordeweeks

Je kent het wel, van die dagen waarop je moe thuis komt van werk en eigenlijk wel wat beters te doen hebt dan uren in de keuken staan. Je wilt iets makkelijks eten, maar het liefst ook iets gezond. Ik ken deze dagen maar al te goed. Daarom zette ik 5 makkelijke vegan gerechten voor je op een rijtje die je binnen no-time op tafel tovert!

Ik schreef eerder al over dat vegan eten helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Maar alsnog blijft het af en toe lastig om steeds maar nieuwe inspiratie te bedenken voor de allermakkelijkste recepten voor doordeweeks. 
Deze week neem ik je wat werk uit handen. Je hoeft niet meer door al je kookboeken te bladeren of al je favoriete blogs af te struinen naar makkelijke gerechten. Ik heb namelijk 5 makkelijke vegan gerechten voor je op een rijtje gezet. Dat is dus voor iedere doordeweekse dag een recept!

Kokos linzen dahl van De Groene Meisjes

De recepten van de groene meisjes zijn altijd een hit wanneer het gaat om een lekkere en gezonde vegan maaltijd. Dit recept is echt een van mijn favoriete. Deze kokos-linzen dahl staat binnen 30 minuten op tafel wanneer je de linzen kookt in de tomatensaus en de kokosmelk.

Burrito rijst van Plantbites

Ik ben echt gek op de mooie recepten en foto's van Susanne van Plantbites. Zo is deze burrito rijst, dat eigenlijk een soort variatie op de hippe burrito bowl is het ideale snelle gerecht voor doordeweeks!

Pasta Carbonara van Happy and Vegan

En natuurlijk mag pasta niet in het lijstje ontbreken! Het ultieme comfort food en ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt. Dit recept voor vegan pasta carbonara is het perfect avondeten voor op een doordeweekse dag. Dit mogen jullie mij iedere dag wel voorschotelen hoor.

Curry met naanbroodjes van Mint Green Mind

Zelf naanbrood maken moeilijk? Echt niet! Dit recept voor vegan curry met homemade naanbrood van Djuli van Mint Green Mind laat zien dat je heel simpel en snel een lekkere curry op tafel zet.

Makkelijke linzen curry

Indiaas eten is echt mijn favoriete eten, en dan vooral curry. Het is super makkelijk en wat je er ook voor groenten in doet, het smaakt bijna altijd! In dit lijstje vind je dan ook al een paar curry recepten, maar mijn recept voor makkelijke vegan linzen curry mag absoluut niet ontbreken! Tip: maak een extra grote pan zodat je de volgende dag meer tijd over houdt voor leuke dingen.

Welk recept ga jij maken? En wat doe jij om tijd te besparen met koken? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Candy (donderdag, 20 april 2017 05:45)

  Lekker die linzen curry!
  Wat een leuke blog heb je zeg!
  Liefs,
  Candy

 • #2

  Merel (donderdag, 20 april 2017 06:17)

  @Candy: Bedankt! Hij is erg lekker om eens een keer uit te proberen.

 • #3

  Karlijn (donderdag, 20 april 2017 10:03)

  Linzen curry is zo lekker! Ook een van mijn favoriete gerechten, maar als ik echt megasnel klaar wil zijn met koken, ga ik voor wraps. Beetje tomaat en ui samen met linzen/zwarte bonen/kikkererwten en soms random restjes die nog in de koelkast zwerven, en je bent klaar om te eten :)

 • #4

  Cynthia (zondag, 23 april 2017 01:15)

  Nou ik moet zeggen: het ziet er echt heerlijk uit allemaal.

 • #5

  Merel (zondag, 23 april 2017 15:09)

  @Karlijn: Wraps zijn ideaal daarvoor inderdaad! En met restjes koken kom je op de beste combinaties :)

 • #6

  Merel (zondag, 23 april 2017 15:10)

  @Cynthia: Het is ook heel erg lekker allemaal! Gewoon eens wat van proberen ;)