Vegan nacho salade met linzen"gehakt"

Wij hebben hier in huis geen taco Tuesday, maar een nacho sunday! Een goede kom met nacho's, bonen en een lekker sausje is het ultieme comfort food voor de zondag. Vandaag deel ik een recept met jullie voor een vegan nacho salade met linzen gehakt en vegan creme fraiche!

Nacho's waren voordat ik vegan ging eten toch wel echt een guilty pleasure, echt heerlijk op het terras met een biertje en lekker veel kaas. Maarja.. Niet echt vegan dus. Gelukkig is er, zoals op elk gerecht, een goed vegan alternatief! Dit recept is zonder de veel kaas, maar dat mag je er natuurlijk altijd zelf aan toevoegen! Kies dan voor een vegan kaas zoals de geraspte kaas van Wilmersburger

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor het linzen gehakt:

- 8 walnoten

- 100 g groene linzen

- 1 sjalot

- 1 el tomatenpuree

- 6 el tomatenblokjes uit blik

- 1 tl komijn

- 1 tl smoked paprika poeder

- 1 tl oregano

 

Voor de vegan creme fraich:

- 100 g cashew, minimaal 1 uur geweekt in warm water

- sap van 1 citroen

- 1 teen knoflook

- water

 

Voor de salade:

- Kleine krop ijsbergsla

- 2 tomaten

- 150 g mais

- 150 g zwarte bonen

- Kleine rode ui

- Flinke hand peterselie, fijn gehakt

- Avocado

 

Overige:

- Vegan nacho's

- Sriracha saus

- Limoen


Bereiding:

Voor het linzen gehakt:
- Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking

- Meng in een keukenmachine de gekookte linzen en walnoten door een paar keer de pulse knop te gebruiken, laat nog wat structuur over

- Snipper de sjalot en fruit deze in een pan op middelhoog vuur

- Voeg het walnoot-linzen mengsel en de tomatenpuree en bak 5 minuten

- Voeg de tomatenblokjes en de specerijen toe en bak nog eens 4 minuten

- Zet apart

Voor de salade:

- Was de ijsbergsla en snij in reepjes

- Snipper de rode ui, en snijdt de tomaat en avocado in blokjes

- Meng alle ingrediënten voor de salade en zet apart

Voor de vegan creme fraiche:

- Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze af onder de kraan

- Meng alle ingredienten voor de creme fraich, behalve het water in een keukenmachine

- Voeg beetje bij beetje water toe tot dat je een dikke, creme fraiche-achtige, structuur hebt. Het mag nog best een beetje korrelachtig zijn

Voor de nacho salade:

- Verdeel de helft van de salade over twee komen, verdeel hier een handje nacho's, de helft van het linzengehakt en de helft van de creme fraich over

- Herhaal dit nog een keer en besprenkel het geheel met limoensap en sriracha saus

Geloof me, dit wil je voortaan iedere dag wel eten! Laat je het me weten wanneer je het recept gaat maken?

Commentaar schrijven

Commentaren: 12
  • #1

    Claire van Vrijberghe de Coningh (zondag, 23 april 2017 05:51)

    Yummmmmmmmmmm! Dat ziet er weer goddelijk uit! Je foto's zijn altijd zo prachtig en spot on. Kun je binnenkort geen workshop food photography geven? Ik zal mij direct aanmelden. You rock! Liefs! x

  • #2

    Karlijn (zondag, 23 april 2017 05:54)

    Oooh, dit ziet er echt zo lekker uit! :)

  • #3

    Natascha, Plantaardiger (zondag, 23 april 2017 10:39)

    ja hoor, ik hem deze opgslagen! Lekker smullen!

  • #4

    Merel (zondag, 23 april 2017 15:04)

    @Claire: Zo lief! <3 Ik weet niet of ik dat ga kunnen, haha. Maar we kunnen wel een vegan bak en foto date inplannen natuurlijk!

  • #5

    Merel (zondag, 23 april 2017 15:05)

    @Karlijn: Dankjewel! :) het is net zo lekker als het er uit ziet hoor!

  • #6

    Merel (zondag, 23 april 2017 15:05)

    @Natacha: Super leuk! Benieuwd of je m lekker gaat vinden :)

  • #7

    Marlieke (zondag, 23 april 2017 16:56)

    Yum! Staat nu in mijn mapje. Lekker makkelijk gerechtje en toch hartstikke gezond. Dank:).

  • #8

    Anne-Sophie (maandag, 24 april 2017 08:19)

    Taco Sunday, daarmee zou ik ook wel kunnen leven. Deze zien er zo immens lekker uit! Dankje voor het recept, Merel!

  • #9

    Inge (maandag, 24 april 2017 08:33)

    Oooh het ziet er echt heerlijk uit! Dit moet ik beslist eens maken! :-)

  • #10

    Merel (maandag, 24 april 2017 11:13)

    @Marlieke: Super leuk! Zeker doen :) het lijkt een hele lijst wat je moet doen, maar het is eigenlijk best wel makkelijk.

  • #11

    Merel (maandag, 24 april 2017 11:14)

    @Anne-Sophie: Geen dank! Jij bent voor je lieve reactie :)

  • #12

    Merel (maandag, 24 april 2017 11:14)

    @Inge: Doen!! Ik weet (bijna) zeker dat je het heerlijk gaat vinden :)