· 

#wereldproefdierendag: PHB Ethical Beauty Mascara

Het is vandaag wereldproefdierendag, een dag waarbij extra wordt stil gestaan bij alle proefdieren die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt voor het testen van onder andere cosmetica. Om dit onderwerp positief te houden deel ik vandaag een review van mijn favoriete cruelty free mascara.

Cruelty free make-up

Veel mensen zullen inmiddels weten dat dierproeven voor cosmetica in de EU verboden is. Goed nieuws zul je denken, want dat houdt in dat er in de winkels alleen nog maar dierproefvrije make-up ligt. Helaas is dat niet helemaal het geval. Waar de meeste consumenten zich namelijk niet bewust van zijn, is dat de grote merken, die ook hun product in China verkopen, helaas niet dierproefvrij zijn. En daarom vind ik het belangrijk om aandacht aan deze dag te besteden, en natuurlijk ook de rest van het jaar reviews te delen van groene beauty producten.

#wereldproefdierdag

Om te laten zien dat proefdiervrije make-up helemaal niet zo ingewikkeld is en juist hartstikke fijn, heeft Marielle van Gek op Make-Up een wereldproefdierdag challenge in het leven geroepen. Je vind meer informatie over op deze website. Ik doe op de valreep mee aan de challenge door een review te delen van mijn favoriete mascara van het merk PHB Ethical Beauty.

PHB Ethical Beauty

Hoewel het merk PHB Ethical Beauty in Nederland nog niet echt bekend is, is het een van de grootste producenten van natuurlijke, dierproefvrije cosmetica producten. 
De make-up van het merk is, door het gebruik van natuurlijke ingrediënten geschikt voor mensen met een gevoelige huid, eczeem, psoriasis en acne. 
De producten van PHB Ethical Beauty zijn niet alleen proefdiervrij, maar ook nog eens helemaal vrij van alcohol, palmolie en dierlijke ingrediënten. Nog niet enthousiast? Het merk schenkt ook nog eens 20% van de nettowinst aan goede doelen!

Natural mascara

Een tijdje geleden kreeg ik van de webshop Enjoy Divine Nature de natural mascara van PHB Ethical Beauty toegestuurd. Ik had behoorlijke struggles met het vinden van een goede natuurlijke en vegan mascara. Het leek voor mij een onmogelijke taak want ik heb nogal een eisenlijstje. Zo hou ik van mascara die vooral voor veel volume en lengte zorgt. Het liefst moet ie ook nog waterbestendig zijn, maar niet te agressief. Ik heb namelijk gevoelige ogen en door mijn hooikoorts tranen mijn ogen in dit seizoen regelmatig. Een panda-look wil ik natuurlijk niet!

Ingrediënten:

Aqua (Water), Oryza Sativa Wax (Rice Bran Wax), Olea Europea fruit oil (Olive Oil), Vegetable Source Cetyl Alcohol (Coconut), Coernica Cerifera (Carnauba Wax), Euphorbia Cerifera (Candelilla Wax), Vegetable Glycerin, Stearic Acid, Acacia Gum, Black Iron oxide (CI 77499), Aminomethyl Popandiol (Ph Adjuster), Phenoxyethanol (Preservative).

Voordelen

- De mascara heeft een fijn borsteltje waarmee je goed bij alle wimpers kan

- Het borsteltje geeft een goede laag mascara zonder klontjes

- Intens zwarte kleur

- Zorgt voor zowel lengte als volume

- Fijn voor gevoelige ogen

- Hij blijft goed zitten

Nadelen

- Hij ruikt niet zo lekker, maar de geur valt enorm mee ten opzichte van andere natuurlijke mascara's die ik heb geprobeerd

- Na een dag waar ik veel last heb van traanogen loopt ie een klein beetje uit

Oordeel

Ik ben behoorlijk enthousiast over deze mascara! De natural mascara doet precies wat ik van 'm verwacht: lekker veel volume dat lang blijft zitten. De kleine minpuntjes die ik ervaar, ervaar ik in het kwadraat bij andere vegan mascara. Dit is mijn nieuwe favoriet. Aanrader dus!

Waar koop je 'm?

Deze natural mascara van PHB Ethical Beauty koop je voor €22,95 bij onder andere de webshop Enjoy Divine Nature. Deze webshop verkoopt alleen maar  100% natuurlijke producten. Er wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan proefdiervrije producten. De eigenaresse van de webshop stopt veel moeite in het natrekken van merken, zodat ze alleen de producten verkoopt die het beste zijn voor jou huid en voor de rest van de wereld!

Doe jij ook mee aan #wereldproefdierendag? Laat het me weten in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Enjoy Divine Nature

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Mariëlle (dinsdag, 25 april 2017 12:12)

  Thankyou dear <3 Super goed dat je meedoet! Juist deze mascara heb ik nog niet geprobeerd, maar ik wil hem zéker proberen!

 • #2

  Romy (dinsdag, 25 april 2017 14:28)

  Oh, die mascara klinkt echt heel erg fijn! Wat goed om te horen dat je een mascara hebt gevonden waar je tevreden over bent én die vegan is!

 • #3

  Merel (woensdag, 26 april 2017 02:24)

  @Marielle: Geen probleem! Een leuke actie verdient alle aandacht <3 absoluut doen hoor, hij is echt heel fijn wanneer je volume wilt.

 • #4

  Merel (woensdag, 26 april 2017 02:25)

  @Romy: Dat is ie ook hoor :) dus als je ooit overweegt over te stappen maar een vegan en natuurlijke mascara is dit een fijne keuze!