Ontbijttaartjes met kokosyoghurt

Als je wel eens op mijn Instagram pagina of tussen mijn ontbijt recepten kijkt weet je het allang: ik hou van zoete ontbijtjes. Hoe meer ze lijken op toetjes, hoe beter! En wat is er in dat opzicht nu beter dan een taart voor het ontbijt? Vandaag deel ik het recept voor deze schattige vegan ontbijt taartjes met kokosyoghurt en vers fruit en kun je een Yogi & Yousef dadel pakketje winnen.

Dadels

Dadels, de karamelsnoepjes van de natuur. Ik ben een groot dadel fan en snoep ze het liefst met een beetje pindakaas of tahin (dit moet je proberen, geloof me!). Als vegan taart bakster maak ik veel gebruik van dadels. Dadels zijn de ideale basis voor no-cheesecakes bodems, een goede salted caramel en het doet het altijd goed als zoetmaker in baksels als brownie en worteltaart. Of wel: een goede kwaliteit dadel is voor mij erg belangrijk.

Yogi & Yousef

De zoektocht naar de perfecte dadel is niet makkelijk. Ze zijn ofwel te klein, te zoet, niet zacht genoeg, te duur of er zitten teveel insecten in (bah!). Ik wil het liefst een grote zachte dadel, en het liefst ook nog een beetje duurzaam. In mijn zoektocht kwam ik uit bij Yogi & Yousef, zij verkopen Sukkary dates. Dit is een iets andere dadel dan je gewend bent vanuit de supermarkt. Ze zijn iets kleiner en minder zoet, maar wel enorm zacht. Dat maakt ze eigenlijk perfect om mee te bakken, en om op te eten.

Duurzame dadels

Yogi & Yousef zijn bij het hele proces betrokken. Ze plukken de dadels van de bomen, en verpakken ze vervolgens ook zelf. De dadels krijgen geen chemische behandeling, en er wordt ook geen suiker toegevoegd tijdens de productie. Allemaal goed nieuws dus! Het bedrijf doet daarnaast ook aan projecten op het gebied van duurzaamheid, zo proberen ze het verspillen van water in Saudi Arabië tegen te gaan. De gehele oogst dadels wordt gebruikt, zijn de dadels iets minder mooi? Geen probleem! Dan wordt er een dadelpasta of siroop van gemaakt die je kunt gebruiken in je favoriete recept.

Ontbijttaartjes met kokosyoghurt

Ingrediënten:

Voor 2 personen

- 70 g havermout

- 50 g pecan noten

- 1/2 tl kaneel

- Snufje zout

- 30 g dadelpasta

- 2,5 el kokosolie

- 2,5 el ahornsiroop

- 1/2 tl vanille extract

- 100 g kokosyoghurt

- Vers fruit naar keuze

Bereiding

- Verwarm je oven voor op 190 graden

- Meng ondertussen de havermout, pecan noten, kaneel, zout en dadel pasta tot een grof meel in een keukenmachine of blender

- Voeg de kokosolie, ahornsiroop en de vanille extract toe en meng kort tot een plakkerig deeg

- Druk het deeg in kleine tart vormpjes of andere kleine ovenschaaltjes. Druk het deeg goed aan bekleed ook de rand van de vorm met het deeg (Je kunt ook een grote vorm gebruiken, maak dan meer van het deeg)

- Bak de taartjes ongeveer 16 minuten in de oven tot de randen bruin kleuren

- Laat de taartjes afkoelen en haal ze uit de vorm

- Zodra de taartjes zijn afgekoeld verdeel je de kokosyoghurt over de bodem en top je de taartjes met vers fruit naar keuze

Aankomende week weinig tijd, maar toch zin in een fancy ontbijtje? Bak dan meerdere bodems af, deze blijven tot 5 dagen goed in de koelkast. Top ze in de ochtend met wat kokosyoghurt en vers fruit, en je bent ready to go!

Winactie (gesloten)

Samen met Yogi & Yousef mag ik een dadelpakketje weggeven. Zo kun je thuis genieten van heerlijke dadels, en heel veel lekkers bakken! 
Wat zit er in? In het pakketje zit een sharebox met heerlijke dadels, 900 g dadelpasta voor je favoriete baksels en een recepten boekje.

Wat moet je doen?
- Like Blackbirds and Cakes en Yogi & Yousef op Facebook

- Tag een vriend onder het bericht over dit artikel op Facebook

Mee doen kan nog t/m 30 April, in de avond zal ik de winnaar bekend maken.

Ga jij deze schattige ontbijttaartjes maken? Laat het me weten in de reacties, of op socialmedia met #blackbirdsandcakes!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Yogi & Yousef

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    karen (woensdag, 26 april 2017 18:55)

    Oh leuk ! Om nieuwe recepten mee te maken @liaruijtenberg ��

  • #2

    Merel (dinsdag, 02 mei 2017 00:35)

    @Karen: Dankjewel!