Groene curry met bimi en pompoen

Het eerst weer tijd voor een curry recept dacht ik zo! Dit keer een recept voor een groene curry, met lekker veel groenten! 

En niet alleen met lekker veel groenten, maar ook met een wat ongewone groenten. Namelijk, bimi. Misschien heb je bimi al eens gespot in de supermarkt. De groenten lijkt een beetje op een kruising tussen een broccoli en asperge, maar dat is het niet! Het is namelijk een kruising tussen broccoli en kailan, een soort kool. 

De smaak van bimi komt wel het meest in de buurt van broccoli, alleen iets subtieler. Het is wel makkelijker te bereiden dan broccoli, je hoeft het namelijk maar een paar minuutjes te koken of roerbakken en er komt geen snijwerk bij kijken!

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 400 g zilvervliesrijst

- 250 g kikkererwten

- 1 middel grote flespompoen

- 1 ui

- 3 teentjes knoflook

- Handje (kastjanje)champignons

- 1 aubergine

- 200 g bimi

- 3 el groene curry pasta

- 1 el kokosolie

- 1/2 tl korianderpoeder

- 500 ml kokosmelk

Optionele toppings: gesneden rode peper, peterselie of koriander, kokosflakes, sesamzaadjes

Bereiding

- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking

- Schil de pompoen en snij in blokjes

- Snij de ui en knoflook fijn

- Snij de aubergine en champignons in blokjes

- Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en korianderpoeder ongeveer 1 minuut

- Voeg de curry pasta toe en verwarm 2 minuten

- Doe de kokosmelk, pompoen, kikkererwten, champignons en aubergine in de pan en breng het geheel aan de kook

- Wanneer de curry kookt zet je het vuur laag en laat je het geheel 25 minuten afgedekt pruttelen

- Snij ondertussen de bimi in 3 stukken en voeg ze aan de pan toe na 25 minuten

- Laat de bimi 5 minuten mee pruttelen en haal de pan van het vuur

- Serveer de curry met rijst en eventuele toppings

Het is een heerlijk grote pan curry, dus je hebt genoeg om met z'n 4e van te eten, of om mee te nemen naar het werk als lunch! Ga jij deze curry maken? Laat het me weten in de reacties of tag je gerechtje met #blackbirdsandcakes!

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Claire (dinsdag, 09 mei 2017)

    Ohh ik hou echt van curry's. Zou je de pompoen ook kunnen vervangen met zoete aardappel? Ik ben zo onhandig met pompoenen haha.

  • #2

    Merel (vrijdag, 12 mei 2017 01:21)

    @Claire: Ja het is ook erg lekker met zoete aardappel :) ik gebruik tegenwoordig een dunschiller om de pompoen te schillen, dat gaat me een stuk beter af, haha.