Rabarber crumble met aardbeien

rabarber-crumble-suikervrij-1

Nog een receptje in de categorie lente-eten: rabarber. Deze groenten is maar kort in het seizoen. En ja, je leest het goed, rabarber is een groenten. Dat zou je in eerste instantie niet denken toch? Meestal wordt rabarber namelijk in toetjes of compotes gebruikt. Ik maakte er een mega lekker toetje mee (al zeg ik het zelf). En natuurlijk deel ik het recept met jullie! 

rabarber-crumble-suikervrij-2

Ieder jaar zag ik ze weer liggen op de markt: rabarber. Maar eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik er mee aan moest. Om er gelijk een complete taart mee te gaan bakken durfde ik niet aan, al helemaal niet omdat Jeroen alleen al gruwelt bij het idee van rabarber.

Ik wou dus iets kleins en makkelijks maken wat in de smaak zou vallen bij een rabarber-hater. Mede als excuus natuurlijk dat ik het wat vaker kon eten!
Ik maak wel vaker een crumble met appel en peer en dat valt altijd goed in de smaak. Al snel ontstond dus het idee om met de rabarber een crumble te maken. En dat bleek een goede zet, in plaats van zeuren als we rabarber kochten, smeekt Jeroen nu bijna om rabarber! En daar wordt ik toch wel een klein beetje gelukkig van. Dus zelfs de grootste rabarber-haters hebben geen excuus meer om deze gezonde rabarber crumble niet te proberen.

rabarber-crumble-suikervrij-3

Ingrediënten

Voor 2 personen

 

- 2 stengels rabarber

- 200 g aardbei

- 1,5 el kokosbloesemsuiker

- 1/2 cup amandelmeel

- 1/2 cup havermout

- 10 pecan noten, gehakt

- 1 tl kaneel

- 1 el ahornsiroop

- 2 el kokosolie, op kamertemperatuur

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden

- Snijd de onderkanten van de rabarber en snij de rabarber in plakjes

- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij doormidden

- Doe de aardbeien en rabarber in een pannetje en verwarm op middel-laag vuur

- Laat een paar minuten (ongeveer 5 minuten) pruttelen terwijl je regelmatig roert tot de aardbei en rabarber uit elkaar vallen

- Wanneer de aardbei en rabarber uit elkaar beginnen te vallen voeg je de suiker toe en laat je het mengsel nog 1 minuut pruttelen

- Haal het pannetje van het vuur en verdeel de compote over 2 kleine ovenschaaltjes of een iets grotere ovenschaal

- Maak de crumble door de overige ingrediënten met je handen tot een kruimeldeeg te kneden. Te droog? Voeg extra kokosolie toe. Te nat? Voeg dan extra havermout toe

- Verdeel de crumble over de rabarber-aardbei compote 

- Bak de crumble 15 a 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin gekleurd is

- Laat even afkoelen en serveer optioneel met een bolletje ijs en een blaadje basilicum

rabarber-crumble-suikervrij-4

Ik vind het super leuk als je me laat weten of je het recept gaat maken en hoe het heeft gesmaakt. Laat je het me weten in de reacties? 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0