· 

7 x mijn favoriete vegan vlogs

Vegan inspiratie is altijd welkom. Inmiddels puilt mijn boekenkast uit met vegan kookboeken, heb ik een waslijst aan vegan blogs die ik volg en pin ik er op los. Maar eigenlijk vergat ik hierbij een kanaal: YouTube. Natuurlijk kwam ik hier wel om muziek te luisteren, kattenfilmpjes te kijken og een tutorial  te volgen over klussen. Maar tot een paar maanden geleden had ik nog nooit een vegan vlog bekeken.

Inmiddels ben ik om! YouTube is helemaal hip, ook voor vegan inspiratie. Je vind er lekkere reviews, eetdagboeken, shoplogs en natuurlijk de allerlekkerste recepten!
In dit blog deel ik mijn 7 favoriete YouTube kanalen met jullie + mijn favoriete video van de desbetreffende vlogger!

The Happy Pear

Snelle recepten van comfort food gebracht met enorm veel passie en positiviteit. Zo kan ik de video's van The Happy Pear het beste omschrijven. Iedere week verschijnen er twee nieuwe video's van deze mannen op hun kanaal. Ik word er helemaal vrolijk van! Deze tweeling heeft niet alleen een super toffe vlog maar ook een natuurvoedingswinkel, café, een boerderij, een kookboek en daarnaast geven ze ook lessen over een gezond hart. Super ambitieus dus!
Favoriete video: Mijn favoriete video is die met het recept voor zwarte bonen stir-fry. Ik heb het al meerdere keren gemaakt en het is echt heel makkelijk en lekker!

Talitha Grace

Talitha Grace is Nederlandse vlogger die de lekkerste dingen veganized. Zo vind je op haar kanaal meerdere McDonalds gerechten, kapsalon, frikandelbroodjes en taart. Ik sta er echt van versteld hoe ze het telkens weer voor elkaar krijgt. Haar recepten zijn ideaal om je niet vegan vrienden ervan te overtuigen dat je als vegan helemaal niets te kort komt!
Favoriete video: Monchou taart! Mijn moeder maakt  op iedere verjaardag monchou taart en het was altijd mijn lievelings. Maar helaas, niet helemaal vegan dus. Gelukkig heeft Talitha dit recept geveganized en kan ik gewoon weer ouderwets genieten van een stukje monchou taart. 

Sarah Lemkus

Sarah Lemkus is een van mijn laatste ontdekkingen. Haar kanaal laat niet alleen maar recepten zien, maar gaat inhoudelijk ook nog eens echt ergens over. En dat vind ik wel zo fijn. Ze vlogt over het leven als een vegan gezin in Nieuw Zeeland, reizen, tips en vegan recepten. Maar ook is ze bijvoorbeeld openhartig over dat ze in het verleden een eetprobleem heeft gehad. Haar video's zijn mooi gefilmd, kleurrijk en vrolijk. Ik ben fan!
Favoriete video: Ik vind haar video "what my vegan husband eats in a day" erg leuk. We zien vaak veganisme door het oogpunt van een vrouw in blogs en vlogs. Deze video laat niet alleen zien wat haar man eet en haar man legt in de video uit hoe hij zelf veganist is geworden.

Hot for food

Hot for food mag naar mijn mening in geen enkel lijstje ontbreken met vegan YouTube kanalen. Hot for food kun je kennen van de gelijknamige blog. Het is eigenlijk een kookprogramma dat niet zou misstaan op bijvoorbeeld 24Kitchen, maar dan helemaal vegan! Het kanaal van dit leuke koppel is eigenlijk precies wat ik zo handig vind aan recept video's: stap voor stap wordt er uitgelegd wat je moet doen en je kunt het hele proces meekijken. Dus dan kan het bijna niet misgaan toch? Iedere week komt er een nieuwe video online, en iedere week krijg ik er weer direct zin in om de keuken in te duiken en het na te maken.
Favoriete video: Het recept van deze video staat al een hele tijd om mijn to-do list: vegan crème brûlée. 

The Vegan Student

Nog een leuke Nederlandse vlog. Ik volg Nina van de blog The Vegan Student al een tijdje op Instagram, ze maakt fijne foto's van haar ontbijtjes en studie in Valencia. Naast instagrammen en bloggen maakt ze ook nog eens hele leuke video's. De filmpjes zijn lekker vlot, en maken me altijd aan het lachen. Zo heb ik onder andere van haar filmpjes geleerd hoe lekker tahin kan zijn op alles.
Favoriete video: Ik vind het eetdagboek in bovenstaande video erg leuk. En dat komt vooral door een gerecht: die taart! 

Sweet potato soul

Weer zo'n diverse vlogger! Ik hou er van. Op het kanaal van Jenné van Sweet Potato Soul vind je onder andere gezonde recepten, eetdagboekjes en budget tips. Maar ook onderwerpen als vegan mode en reizen komen aan bod. Ik vind dat ze veel rust uitstraalt en erg positief is. Hier kan ik  echt de hele middag naar kijken!
Favoriete video: Mijn favoriete video is er een met budget tips. Ik zie regelmatig budget tips langskomen of shoplogs met goedkope boodschappen. Maar wat er uiteindelijk mee wordt gemaakt, zie je dan weer niet  zo vaak. Hier kan ik nog wel wat van leren!

Bonny Rebecca

Bonny Rebecca volg ik al een tijdje op Instagram. Ik word helemaal gelukkig van haar zonnige foto's en lekkere eten. Ze heeft een super positieve en opgewekte vibe waardoor haar video's lekker weg kijken. Vooral haar video's met hotspots in Australië vind ik geweldig! 
Favoriete video: Dat is er dan natuurlijk eentje met hotspots. Misschien moet ik toch maar eens een reis naar Australië gaan maken, dit ziet er toch gewoon allemaal geweldig lekker uit?

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven voor nieuwe toffe vlogs om te gaan volgen. Ik ben zelf nog niet zo lang vlogs aan het volgen, suggesties zijn dus welkom! Wat is jou favoriete vegan YouTube'er? Laat het me weten in de reacties!

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Lucinda (maandag, 22 mei 2017 10:43)

  Heee hee, ja geweldig he al die vloggers. Bonny Rebecca is echt een van mijn favorieten. Samen met Maddie Lymburger (als ik het goed schrijf).

 • #2

  Djuli (maandag, 22 mei 2017 13:22)

  De eerste 3 kende ik nog niet! Ik ga me gelijk abonneren. De andere 4 zijn ook een aantal van mijn favorieten. Vooral hot for food! Kan niet wachten tot hun kookboek uit is!

 • #3

  Desi (maandag, 22 mei 2017 14:18)

  Leuk! Ik ben niet zo heel actief op YT, maar ik vind mayapapaya en inmimisbowl heel leuk!

 • #4

  Merel (dinsdag, 23 mei 2017 00:13)

  @Lucinda: Die kende ik nog niet! Ik ga mezelf ook even abonneren op haar kanaal. Thanks voor de tip :)

 • #5

  Merel (dinsdag, 23 mei 2017 00:14)

  @Djuli: Ik ben ook super benieuwd naar het Hot for Food kookboek! Kan niet anders dan goed worden :)

 • #6

  Merel (dinsdag, 23 mei 2017 00:15)

  @Desi: Goede tips! Ik kende ze beide nog niet dus ik ga ze gelijk even volgen.

 • #7

  Jackie (dinsdag, 23 mei 2017 03:02)

  Leuk! Onlangs ontdekt: https://www.youtube.com/channel/UCH7fZDHwZR7ww23A50R1ppA

 • #8

  Quirine (dinsdag, 23 mei 2017 14:40)

  Ohh wat fijn dit lijstje <3 Goede tips!

 • #9

  Merel (woensdag, 24 mei 2017 00:20)

  @Jackie: Tof! Ik ga haar volgen, hij werd eerder in de reacties ook al genoemd :)

 • #10

  Merel (woensdag, 24 mei 2017 00:21)

  @Quirine: Thanks! <3 het zijn echt toffe kanalen.