· 

Barefoot SOS shampoo voor een droge hoofdhuid

barefoot-sos-shampoo-1

In tegenstelling tot mijn gezicht die sinds ik gestopt ben met de pil erg vet is, is mijn hoofdhuid juist hartstikke droog. Ik hier altijd last van gehad. Vooral in de wintermaanden wordt het erger. Niet erg charmant die schilfertjes, en ook zeker niet fijn. Een goede en dierproefvrije shampoo voor een droge hoofdhuid vinden bleek ook niet bepaald een (vegan) eitje.

Barefoot SOS

Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder van het merk Barefoot SOS had gehoord. Het merk bestaat inmiddels 20 jaar en is goed te verkrijgen in natuurwinkels en online drogisterijen. Barefoot SOS heeft een bijzonder verhaal, ze hebben zich laten inspireren door de oude Chinese traditie dat artsen blootvoets van dorp naar dorp trokken om kennis te delen en geneeskrachtige middelen te verstrekken. 
Barefoot heeft verschillende verzorgingsproducten waaronder bodylotion, conditioner en oliën. De producten zijn een combinatie van moderne wetenschap en oude kruidenwetenschappen. 

barefoot-sos-shampoo-2

Barefoot SOS - Sensitive Dry Scalp treatment

Het product dat ik probeerde is de sensitive dry scalp treatment shampoo. Deze shampoo kan volgens het merk gebruikt worden voor het oplossen van schilfers, verzachten en hydrateren van de hoofdhuid, ontwarren van het haar en is geschikt voor de gevoelige hoofdhuid.

Ingrediënten

Mijn vorige shampoo, soak and float van Lush, kocht ik omdat ie goed voor de hoofdhuid zou zijn, en verpakkingsvrij. Achteraf gezien bleek het geen slimme zet. Omdat de shampoobar SLS bevat en mijn hoofdhuid erg gevoelig is, werd mijn hoofdhuid juist meer onrustig. Ik vond het dan ook belangrijk dat in een nieuwe shampoo geen SLS zou bevatten. Alle producten van Barefoot zijn vrij van SLS, pafums en kunstmatige kleurstoffen dus daar hoefde ik mezelf geen zorgen om te maken.

barefoot-sos-shampoo-3

Wat vind ik er van?

Voordelen:

- De shampoo is makkelijk aan te brengen en schuimt behoorlijk

- Zuinig, doordat ie goed schuimt heb je maar een beetje nodig

- Je haar voelt schoon aan na het wassen

- De schilfers en droge plekken op de hoofdhuid zijn na 1 keer wassen al weg

- De droge plekjes blijven weg tot de volgende wasbeurt (ik was mijn haar 1x per week)

Nadelen:
- De shampoo ruikt niet lekker, de geur heeft wat weg van anti-muggen spray

Oordeel

Ik vind de werking van de shampoo erg fijn. Ik merkte zelfs na een keer wassen al verschil! Ik gebruik de shampoo nu een maand en de werking blijft aanhouden. De geur is niet zo fijn, maar gelukkig blijft die niet in het haar zitten.
De shampoo heeft geen hoge wauw-factor, maar door de fijne werking blijf ik 'm gebruiken. Ik kan de shampoo aanraden aan mensen die, net zoals ik, een gevoelige hoofdhuid hebben in combinatie met schilfers. Ook wanneer je last hebt van eczeem of een allergie is het een ideale shampoo. 

barefoot-sos-shampoo-4

Ik ben benieuwd wat jullie van deze review vonden. Heb jij ook last van een gevoelige hoofdhuid? Welk product werkt voor jou fijn? Laat het me weten in de reacties!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Big Green Smile.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mariëlle (vrijdag, 26 mei 2017 03:57)

    Oeeeh deze klinkt erg goed, op de geur na haha :P Maar daar zou ik mee kunnen leven!

  • #2

    Merel (dinsdag, 30 mei 2017 03:33)

    @Marielle: Precies! Gewoon even een extra lekker ruikende conditioner gebruiken en je hebt nergens last meer van :)