Vegan sushibowl

Een van de eerste recepten die ik op mijn blog deelde 8 maanden geleden was een sushibowl.  En dat is ook niet zo gek, de sushibowl is nog steeds een van mijn favoriete gerechten. Vandaag deel ik een iets andere en nog lekkerdere versie van dit gerecht. 

Sushi kopen versus zelf maken

Nu was het eerst zo dat iedere keer wanneer ik zin had in sushi, ik naar de winkel moest rennen of een afhaaladresje zoeken om het te bestellen. Dit is niet alleen een dure oplossing, maar het geeft ook nog eens meer afvalSushi rollen leek mij een soort onbegonnen klus. Nu ben ik er inmiddels achter gekomen dat het na een aantal keer oefenen best te overzien is. Maar er is nog een manier die net iets makkelijker is dan dan zelf sushi rollen: een sushibowl. Bij een sushibowl is het een kwestie van alle ingrediënten in een kom doen, en je bent  klaar! Laat je niet afschrikken door de ingrediënten lijst overigens, het lijkt een hele hoop werk maar het valt best wel mee!

Ingrediënten

Voor 2 personen

- 175 g zilvervliesrijst

- 1 avocado, in plakjes

- 1 grote wortel, in reepjes

- 6 radijsjes, in dunne plakjes

- 1/2 komkommer, in plakjes

- 1 el sesamzaadjes

Voor de zeewiersalade:
- 20 g wakame

- 1/2 tl sriracha 
- 1 tl rijstazijn

- 1 el sojasaus

- 1 tl sesamzaadjes

Voor de pickeled rode kool

-200 g rode kool

- 3 el rijstazijn

- 1 el ahornsiroop

Voor de aubergine-paddenstoelen roerbak

- 1 aubergine

- 200 g shiitake of kastanjechampignons
- 1 ui

- 1 tl knoflookpoeder

- 2 el sojasaus

- 1 el ahornsiroop


Bereiding

- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking

Voor de pickeled rode kool:

- Snijd de rode kool in reepjes en meng in een grote kom met de rijstazijn en ahornsiroop. Zet opzij en laat "pickelen" terwijl je de rest van de ingrediënten maakt
Voor de zeewiersalade:

- Week de wakame zoals aangegeven op de verpakking, giet het water af en snij de zeewier in repen

- Meng de ingrediënten voor de zeewiersalade in een kom en zet apart

Voor de aubergine-paddenstoelen roerbak:

- Snij de aubergine en paddenstoelen in blokjes en snipper de ui

- Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe er een scheutje water in, en fruit hierin de ui 2 minuten

- Voeg de aubergine, paddenstoelen en overige ingrediënten toe

- Bak het aubergine-paddenstoelen mengsel tot het meeste vocht is verdampt, dit duurt ongeveer 10 minuten

Voor de sushibowl:

- Verdeel de rijst, zeewiersalade, pickeled rode kool, aubergine-paddenstoelen roerbak en rauwe groenten over twee kommen of borden

- Besprenkel het gerecht met sesamzaadjes en serveer 

Dit blijft toch wel een van mijn favoriete gerechten. Het voelt aan als comfortfood, en het is ook nog eens gezond door alle verschillende groenten! Ga jij deze vegan sushibowl maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Claire (vrijdag, 26 mei 2017 04:47)

    Ohhhh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het binnenkort maken :)

  • #2

    Merel (dinsdag, 30 mei 2017 03:34)

    @Claire: Thanks lieve Claire! <3 zeker doen, laat je me weten hoe ie is geworden?