Wraps met gegrilde kikkererwten en hummus

vegan wraps met geroosterde kikkererwten

Ik ben helemaal fan van to-go lunches. Overal waar ik heen ga sleep ik allerlei bakjes, fruit en water met mij mee. Handig voor onderweg, en een goedkoop en gezond alternatief op de bedrijfskantine. 

Vroeger schaamde ik mezelf dood als ik een broodtrommel mee kreeg van mijn moeder. En lekker was het eigenlijk ook nooit, alweer die kleffe boterham met kaas. Tegenwoordig zijn mijn bakjes een soort bezienswaardigheid voor mijn collega's. Sommige gerechtjes meer jaloersmakend dan andere. 

Ik plan mijn maaltijden meestal zo dat ik of wat extra tijd over houd om een lunch voor te bereiden, of dat ik mijn leftovers voor lunch kan meenemen. Nu het wat warmer begint te worden ga ik het liefst voor een salade, al doen wraps het eigenlijk ook altijd goed als lunch. 

Deze wraps met geroosterde kikkererwten, hummus en groenten zijn de ideale lunch voor de zomerdagen. Het is een lekker fris receptje maar door de kikkererwten wordt het toch net wat spannender.

vegan wraps met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

Voor 2 grote wraps

Voor de gegrilde kikkererwten:

- 350 g kikkererwten

- 1 tl gerookte paprika poeder

- 1/2 tl korianderpoeder

- 1 tl komijnpoeder

- Snufje zout

- 1/4 tl cayennepeper

- 1,5 el olijfolie

Overige ingrediënten: 
- 2 grote lepels hummus

- Handje veldsla

- 1/2 komkommer

- 8 radijsjes

- Handje veldsla

- 20 g kiemen

- 2 grote wraps


Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200 graden

- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af

- Meng de kikkererwten met de olie en kruiden in een grote kom

- Verspreid de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten knapperig en goudbruin

- Ondertussen snijdt je de komkommer en radijsjes in plakjes 

- Verwarm de wraps kort in een grillpan of koekenpan 

- Beleg een helft van de wrap met hummus, de sla, groenten en kiemen, verdeel de geroosterde kikkererwten over de wraps en vouw dubbel

vegan wraps met geroosterde kikkererwten

Ga jij de collega's jaloers maken met deze lunch? Laat het me weten in de reacties.

Commentaar schrijven

Commentaren: 8
  • #1

    Marianne (dinsdag, 30 mei 2017 07:03)

    Dat ziet er echt verrukkelijk uit! Hoewel ik niet zou weten hoe ik een dubbelgevouwen wrap moet eten, ik geloof dat ik hem gewoon zou oprollen zoals een burrito ^^

  • #2

    Merel (woensdag, 31 mei 2017 01:08)

    @Marianne: Dankjewel! Dubbelgevouwen kun je 'm gewoon met vork en mes eten ;) maar oprollen is net zo lekker natuurlijk!

  • #3

    Mariëlle (woensdag, 31 mei 2017 12:55)

    Mmmm, looking good! Kan niet wachten tot ik op mezelf woon en lekker elke dag vegan eet :)

  • #4

    Djuli (zondag, 04 juni 2017 08:55)

    Heerlijk! Wat een mooie kleuren! Dat drankje ziet er ook lekker uit. Wat is het?

  • #5

    Joanne (zondag, 04 juni 2017 13:05)

    Ohh wat lekker dit! Hier krijg ik nou echt honger van :)

  • #6

    Merel (maandag, 05 juni 2017 02:10)

    @Marielle: Het is ook nog eens heel simpel om te maken! Zo fijn dat je straks alleen maar je eigen dingetjes kan gaan maken :)

  • #7

    Merel (maandag, 05 juni 2017 02:11)

    @Djuli: Het dankje is een infused water van (bevroren) framboos, limoen en gedroogde rozen knopjes. Echt heel lekker en verfrissend met dit weer!

  • #8

    Merel (maandag, 05 juni 2017 02:12)

    @Joanne: Dankjewel! Ik ook, hihi :)