Matcha chia pudding met kokosslagroom

matcha chia pudding

Deze matcha chia pudding is eigenlijk mijn favoriete drankje in ontbijt vorm. Op deze manier probeer ik gezond en makkelijk ontbijten toch een beetje leuk te maken. Want nee, je hoeft heus niet iedere ochtend een groene smoothie te drinken om je dag gezond te beginnen. 

Dit recept voor matcha chia pudding met kokosslagroom bombardeer ik bij deze tot ideaal weekend ontbijtje. Misschien best raar denk je voor een ontbijtje waarvoor je bijna geen werk hoeft te verrichten in de ochtend. Maar juist daarom is het zo fijn in het weekend! Je bent geen uur bezig in de keuken om een instagram-waardig ontbijt op tafel te toveren, hierdoor heb je meer tijd over hebt voor de belangrijkste dingen in het weekend: even helemaal niets doen!

matcha chiapudding

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de matcha chia pudding:

- 400 ml plantaardige melk

- 2 tl matchapoeder

- 1 tl vanillepoeder of vanille extract

- 2 el ahornsiroop 

- 5 el chiazaad

Voor de kokosslagroom:

- Blik van 400 ml vol vet kokosmelk

- 1/2 tl vanillepoeder of vanille extract

- 1 el ahornsiroop 


Bereiding

Voor de matcha chia pudding

- Meng alle ingrediënten voor de chia pudding de avond van te voren in een kom en laat overnacht in de koelkast staan. De chiazaadjes gaan opzwellen waardoor er een pudding ontstaat en de melk als het ware indikt.

Voor de kokosslagroom:

- Zet het blik kokosmelk de avond van te voren in de koelkast zodat het vet zicht scheid van het water

- Zet wanneer je het ontbijt wilt gaan maken een kom voor minimaal 10 minuten in de vriezer

- Schep het bovenste, harde gedeelte van de kokosmelk in de gekoelde kom. Pas op dat je het blik niet schud en zo min mogelijk kokoswater in de kom schept

- Klop de kokosmelk met een mixer romig tot er pieken ontstaan, dit duurt ongeveer 2 a 4 minuten

- Voeg de overige ingredienten voor de kokosslagroom toe en mix nog eens 1 minuut 

Serveren:

- Verdeel de matcha chia pudding over twee schaaltjes en verdeel de kokosslagroom over de chia pudding

matcha chiapudding

Nog kokosslagroom over? Het blijft tot een week goed in een afgesloten bakje in de koelkast en is super lekker bij een zelf gebakken taartje

Wil je dit ontbijtje net iets gezonder maken? Laat dan de kokosslagroom weg en vervang deze door fruit. De matcha chia pudding is heerlijk met plakjes banaan en kiwi!

Ik vind het super leuk als je mij laat weten of je deze matcha chia pudding gaat maken! 

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Claire (woensdag, 07 juni 2017 08:40)

    Ohhh wauw ik zou het super leuk vinden om zo'n ontbijtje te krijgen haha. Ik ga het linkje even subtiel doorspelen naar mijn vriend. Waar haal jij trouwens matcha vandaan? :)

  • #2

    Merel (woensdag, 07 juni 2017 14:34)

    @Claire: Haha! Dat snap ik wel ;) ik koop mijn matchapoeder bij ekoplaza van het merk superfoodies.