· 

De lekkerste taartjes bij Sharp Sharp

sharpsharp

Ik had al verschillende keren een taartje van Sharp Sharp geproefd bij een van de verkooppunten die je door heel Nederland vindt. Afgelopen maand ging ik in Rotterdam eindelijk een taartje eten in hun eigen cakebar. Vandaag vertel ik jullie meer over deze hotspots met de allerlekkerste taartjes!

Hoewel ik het liefst naar Amsterdam ga voor mijn favoriete vegan hotspots, is Rotterdam ook echt heel erg goed bezig op het gebied van groene hotspots! Het lijkt er zelfs op dat bijna alle vegan taartjes in Nederland uit Rotterdam komen. Op deze manier kwam ik dan ook voor het eerst in aanraking met Sharp Sharp. Je hoeft namelijk niet helemaal naar Rotterdam af te reizen voor een Sharp Sharp gebakje. De taartjes zijn namelijk onder andere te koop bij de vestigingen van Yoghurt Barn.

sharpsharp
sharpsharp

Over Sharp Sharp

Voor iedereen die nog nooit van Sharp Sharp heeft gehoord even een korte introductie. De ondernemers achter Sharp Sharp zijn Renate & Frank, beide van huis uit ontwerper maar sinds een tijdje ook taartenmakers. En die ontwerper achtergrond zie je direct terug als je de cakebar in Rotterdam binnenstapt en de taartjes bekijkt. Alles ziet er echt prachtig uit! 

Sharp Sharp is begonnen uit eigen wens naar vegan, glutenvrije en suikervrije treats. Ieder taartje zo puur mogelijk gemaakt, en dit is niet alleen terug te zien in het gezondheid en dierenwelzijn aspect. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook belangrijk voor het koppel. De ingrediënten van de taartjes zijn biologisch en fairtrade. Zo komt de fairtrade cacao uit Madagaskar en komen de bosbessen uit de Achterhoek, een internationaal taartje dus!

sharpsharp
sharpsharp

Cakebar

De Sharp Sharp cakebar vind je in Rotterdam Zuid dichtbij de Erasmus brug en met uitzicht over de Rotterdamse skyline. Het interieur is industrieel maar heeft veel gezellige hoekjes en Afrikaanse invloeden. De taartjes in de grote vitrine zijn een echte eyecatcher bij binnenkomst. Ik wou ze eigenlijk het liefst allemaal proeven. 

sharpsharp

Treat & Sweets

In het assortiment van Sharp Sharp vind je meer dan 30(!!) verschillende soorten gebakjes. Naast taart kan je bij de cakebar ook terecht voor bars, koekjes, granola en U.V.O.'s. De laatste zijn een soort bonbons. Wij namen een proeverij met 8 kleine gebakjes zodat we zo veel mogelijk smaken konden proeven. De taartjes hebben niet alleen erg bijzondere namen als "hello ginger, hi mango" of "my darling rose", ook de smaken zijn bijzonder. In de taartjes worden zoete smaken en kruiden samengebracht en dat is echt heel erg lekker bij een kopje rooibos thee. Onze favoriet is absoluut de "Yogi Blues", een taartje gemaakt van viooltjes, blauwe bessen en bergamot met een crunchy bodem. 

Jammer genoeg was het erg warm de dag dat we Sharp Sharp bezochten, hierdoor konden we geen doosje met vegan treats mee naar huis nemen. We namen wel koekjes mee voor onderweg, en die waren minstens net zo lekker!

sharpsharp

Ik vind echt dat je de taartjes moet gaan proeven wanneer je in Rotterdam bent of bij een van de vele verkooppunten in Nederland. Niet alleen zijn dit de aller lekkerste vegan taartjes die je gaat proeven, ook het maatschappelijk en vegan concept achter deze taartjes vind ik erg mooi.

Ben jij al wel eens bij Sharp Sharp geweest? Of ga je de cakebar bezoeken? Laat me weten in de reacties wat jouw favoriete gebakje is!

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Marieke | Bluebell Forest (zaterdag, 10 juni 2017 05:04)

  Wat lekker zijn ze he?! Ik werk bij de Yoghurt Barn en pak zo nu en dan dus een stukje haha. Het idee achter het bedrijf vind ik ook echt heel mooi!

 • #2

  Merel (maandag, 12 juni 2017 15:09)

  @Marieke: Ohh wat fijn! Als ik daar zou werken zou ik veel te vaak stukjes pakken, haha ;)

 • #3

  Suzanne (woensdag, 14 juni 2017 04:59)

  Ik heb een week of twee geleden voor het eerst kennis gemaakt ermee, tijdens de Vegan High Tea van The Tea Lab (aanrader voor wanneer je in Rotterdam bent ook!) en vond ze zo ontzettend lekker! Kleine kunstwerkjes zijn het. <3

 • #4

  An (zondag, 09 juli 2017 15:57)

  Via artikel in AD ontdekt. Nu halen we regelmatig een doosje met 9 bevroren gebakjes. Ideaal om thuis in de vriezer te hebben. Het assortiment wordt steeds uitgebreider, we willen alles proberen. En ... ze zijn stuk voor stuk heerlijk! Hebben elders soortgelijke geproefd, maar Sharp Sharp blijft met stip op 1

 • #5

  Merel (dinsdag, 11 juli 2017 00:59)

  @Suzanne: De high tea daar staat nog op mijn lijstje! Lijkt me heerlijk :) en het zijn inderdaad kleine smaak kunstwerkjes.

 • #6

  Merel (dinsdag, 11 juli 2017 01:00)

  @An: Helemaal mee eens! De smaken zijn origineel en het verhaal achter de taartjes vind ik zo fijn.