Super snelle rode curry kokos soep

rode curry kokos soep

Curry is absoluut mijn lievelingsgerecht. Het staat bij ons wekelijks in verschillende vormen op het menu. En hoewel het een makkelijk gerecht is, is het nooit echt heel snel klaar. 

Op de een of andere manier lijkt een dag altijd net te weinig uren te hebben om al mijn plannen in uit te voeren. Uren in de keuken staan om iets lekkers om tafel te toveren vind ik leuk, maar naast mijn werk, blog, vrijwilligerswerk en taarten lukt dat gewoon niet elke dag. Ik probeer dan ook in zo min mogelijk tijd en met goed plannen toch een gezond en lekker gerecht te maken. 

En wat is er dan een fijner gevoel dan in 20 minuten een super lekker en gezonde maaltijd op tafel te hebben? Ik ben er in ieder geval altijd best wel trots op. 

Deze rode curry kokos soep is een prima afwisseling op je favoriete curry en is een lekker recept voor een dag waarop je minder tijd hebt.

rode curry kokos soep

Ingrediënten:

Voor 4 kommen rode curry kokos soep

Voor de rode curry kokos soep

- 2 sjalotten

- 2 teentjes knoflook

- 1 cm gember

- 1 el kokosolie

- 2 el rode curry pasta

- 400 ml kokosmelk

- 750 ml groenten bouillion

- 3 wortels

- 7 tomaten

Voor de toppings:

- Handje kokosflakes

- Sap van 1/2 limoen

- Handje peterselie

- 2 bosui

- 1 el sesamzaadjes


Bereiding:

- Snipper de sjalotten, snij de knoflook fijn en schil en rasp de gember

- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten, voeg na 4 minuten de gember, currypasta en knoflook toe en bak 2 minuten mee

- Snijd ondertussen de tomaten grof en wortels in plakjes

- Voeg de overige ingrediënten toe aan de pan en breng aan de kook

- Laat de rode curry kokos soep 10 minuten op laag vuur pruttelen

- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de peterselie grof

- Toast de kokosflakes in een droge koekenpan op middel-laag vuur tot ze licht goud-bruin kleuren

- Breng de soep over in een blender en blend tot de soep glad is, er mag nog een beetje structuur in blijven

- Verdeel de rode curry kokos soep over 4 kommen en serveer met limoensap, peterselie, bosui, sesamzaadjes en kokosflakes

Ga jij deze super snelle soep maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met #blackbirdsandcakes

Gerelateerde posts

Sushibowl
Sushibowl
Groene curry
Groene curry
Regenboog salade
Regenboog Noodle salade

Commentaar schrijven

Commentaren: 8
  • #1

    Sofie (donderdag, 15 juni 2017 03:36)

    Mmm ziet er lekker uit, de kleur is zo mooi!

  • #2

    Merel (donderdag, 15 juni 2017 15:19)

    @Sofie: Dankjewel! Het is een heerlijk én makkelijk soepje :)

  • #3

    Marlieke (donderdag, 15 juni 2017 23:37)

    Yes! Deze komt echt uit de hemel gevallen. Ik heb nog een bos wortels liggen die eigenlijk te groot is. Thanks :).

  • #4

    Merel (maandag, 19 juni 2017 00:27)

    @Marlieke: Leuk dat je m gaat maken, hoe was ie? :)

  • #5

    PMJ Linssen (dinsdag, 20 juni 2017 05:38)

    Waar krijg ik rode curry pasta?

  • #6

    Merel (donderdag, 22 juni 2017 01:36)

    @PMJ Linssen: Rode curry pasta is te koop in iedere supermarkt. Ik koop de mijne bij Ekoplaza. Wel even op de ingredienten letten, in sommige merken zit vissaus.

  • #7

    Ryanne (woensdag, 06 september 2017 05:36)

    Wat een leuke website heb je! De kokossoep staat nu te pruttelen en ruikt al heerlijk! Voor aanstaande vrijdag heb ik tikka massala op het menu staan! Fijne ontdekking deze site!

  • #8

    Brenda (zaterdag, 14 oktober 2017 06:55)

    Oooh doe jij dat ook, die sushimatjes als onderlegger voor je bord gebruiken? Ik dacht dat ik de enige was! Deze curry soep ga ik zeker nog een keer proberen. Met of zonder matje eronder. :p